Koronavírus: Bezárják a tótkomlósi iskolákat

2020. szeptember 6. 16:53 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A szombaton levett PCR-tesztek eredményei további öt személynél mutatták ki a koronavírus jelenlétét Tótkomlóson – erről Zsura Zoltán, a város polgármestere tájékoztatta a lakosságot közösségi oldalán. A járvány megfékezése érdekében bezárják a két tótkomlósi iskolát, mert a pedagógusok járványügyi megfigyelés alá kerültek. Keddtől digitális oktatásra térnek át a tótkomlósi intézmények.

Ahogy arról korábban beszámoltunk bezárták a Tótkomlósi Ligeti Óvodát, mert az egyik ott dolgozó koronavírus-tesztje pozitív lett. A hatóságok szerdán elrendelték az ott dolgozók, illetve hét, a nyári időszakban az intézményben tartózkodó gyermek hatósági tesztelését. Vasárnapra derült ki, hogy további öt személy koronavírusos – jelentette be a település polgármestere. Mint mondta: a fejlemények kapcsán felvette a településsel a kapcsolatot a Békés Megyei Kormányhivatal.

– Ismerve a pozitív teszteket produkáló személyeket, sajnos további oktatási intézményeink is jelenthetnek fertőzésveszélyt. Ezért a népegészségügyi szolgálat vezetőjével egyeztetve hétfőtől tanítási szünetet rendelnek el a Jankó János Általános Iskola és Gimnáziumban és a Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában azért, mert a pedagógusok járványügyi megfigyelés alá kerülnek. Hétfőn tanítási szünetet rendelnek el, keddtől pedig újra bevezetik a digitális tanrendet az érintett intézményekben. A diákok nem kerülnek járványügyi megfigyelés alá, viszont arra felhívom a figyelmet, hogy aki a gyermekén a vírus tüneteit észleli, azonnal hívja fel a háziorvosát. A diákok és a lakosok is csak a legszükségesebb esetben menjen közösségbe. A művészetoktatási intézményben az előre meghirdetett rend szerint kezdődik el a tanév, az összes szükséges járványügyi óvintézkedés betartásával. A szociális szolgáltató intézmény által üzemeltetett nappali ellátás hétfőtől határozatlan ideig szünetel – tájékoztatott Zsura Zoltán polgármester. 

 

 

A következő hetekre szervezett tótkomlósi eseményeket törölték, így elmaradnak a kulturális és sportrendezvények is a településen.

 

További programok »

FEL