Komédiát és mesét is próbál a Jókai színház

2023. január 7. 10:35 | behir

Teltházas előadásokkal zárta az évet a Békéscsabai Jókai Színház: a Furcsa pár, az Anconai szerelmesek és a Drakula-fantázia december utolsó napjaiban is a teátrumba szólította a közönséget: így könnyebb volt felkészülni arra a három hónapos kényszerű szünetre, amíg csak a próbák folyhatnak a zárt ajtók mögött.

Az elmúlt évben sem szakított a teátrum a jótékonyság hagyományával: szokásaikhoz híven vendégül látták egy uzsonnára a nagyszalontai gyermekotthon lakóit, akik az Anconai szerelmeseket nézhették meg. A békéscsabai gyermekjóléti szolgálat javaslata alapján több mint harminc család gyerekei látogathattak el a Hagymácska előadására, természetesen a szüleikkel, a karácsonyfa alatt pedig a főszereplők és Kovács Edit színművész adták át a társulat által gyűjtött meséskönyveket és játékokat. Bekapcsolódott a színház az egyszülős családokat támogató, országos szervezésű projektbe is: az ajándékok mellé egy-egy színházjeggyel kedveskedtek vendégeiknek.

Január 26-án zajlik majd a szentesi Tóth József Színház és Vigadóban A revizor előbemutatója: Gogol komédiáját a terveik szerint a békéscsabai közönség majd március 31-én láthatja. Az itteni bemutató a felújító próbák után kerül majd a helyi közönség elé. A polgármester szerepében Mészáros Mihályt láthatják a nézők, aki három év szünet után tér vissza a csabai színpadra, szerepe jutalomjáték lesz. Egy másik pálya lezárul viszont A revizor utolsó előadásaival: Kadelka László, a teátrum egyik legtapasztaltabb, tiszteletre méltó háttérmunkása ezzel a darabbal fejezi be színházi munkáját.

Január 10-én kezdik meg a művészek a Naplopó című mesejáték a próbáit: a japán népmesén alapuló, fiataloknak szóló „zöld musical” főhőse a mi Lúdas Matyink „unokatestvére”: Naplopó, a lenézett, álomszuszék falusi fiú egyáltalán nem szeret dolgozni, pedig a nagyanyjának égető szüksége lenne pénzre. Szanszukénak azonban helyén van az esze. A talpraesett fiú éles eszével a falu leggazdagabb lányának szerelmét és kezét is el tudja nyerni

Január 16-án 21.00 órától nézhetik meg a  nézők a Királyom, Isten áldjon című kamaradarabot a 7.Tv csatornáján. A darab szerzője Bartus Gyula Jászai Mari-díjas érdemes művész, A Mátyás király vívódását, magánéletének kevésbé ismert részleteit bemutató előadást Merő Béla rendezte, Szabó Lajos és Kiss Viktória főszereplésével mutatta be a Békéscsabai Jókai Színház.

A színház a tavaszi bemutatók előkészítésén dolgozik – kísérjék figyelemmel híreiket a weboldalukon is!

 

További programok »

Kultúra

FEL