Kolbászból lesz a kerítés? Nagyot növelt az árbevételén a Gyulahús

2019. július 27. 11:37 | behir.hu

A Gyulahús Kft. tavalyi árbevétele elérte a 6,5 milliárd forintot, ami 750 millió forinttal több mint az előző évben.


Közel 13 százalékkal növelte árbevételét az elmúlt évben a Gyulahús Kft. A tavalyi árbevételük elérte a 6,5 milliárd forintot, ami 750 millió forinttal több mint az előző évben – közölte a társaság ügyvezető igazgatója, Daka Zsolt. A gyulai önkormányzat tulajdonában álló társaság termékeinek (májasok, kolbászfélék) 80-83 százalékát belföldön értékesíti, a külföldi eladások forgalma megközelíti az 1,1 milliárd forintot. A Békés megyei vállalat termékeivel például Nagy-Britanniában, Csehországban, Szlovákiában, Németországban, Svédországban, Dániában, Romániában, és Hong-Kongban is találkozhatnak a vásárlók.

A termelés volumene tavaly csaknem 9 százalékkal emelkedett, és elérte az 5300 tonnát. A társaság adózás előtti eredménye tavaly megduplázódott az előző évhez képest, és megközelítette az 550 millió forintot. A vállalat folyamatosan korszerűsíti a gyártás-technológiát, olyan berendezéseket vásárol, amelyekkel emelik a nyersanyagok feldolgozottsági fokát. Növelik az üzembiztonságot és megfelelnek a legkorszerűbb higiéniai előírásoknak is – mondta Daka Zsolt.

 

Így hatott a kínai sertéspestis a piacra

Az alapanyagárak kiszámíthatatlansága miatt az idén mintegy 6,8 milliárd forintos árbevétel-növekedéssel számoltak a 320 munkavállalót foglalkoztató cégnél. Ez többek között annak is köszönhető, hogy Kínában tombol az afrikai sertéspestis, ami Európában jelentős többletkeresletet generál, és emeli a sertéshús beszerzési árát – magyarázta az ügyvezető igazgató. Daka Zsolt arra számít, hogy az adózott eredmény el fogja érni a 300 millió forintot. 

 

Forrás: Magro.hu 

További programok »

FEL