Ismét Magyar Termék Nagydíjat kapott a Gyulahús két terméke

2016. szeptember 6. 14:19 | Laczkó Viktória

A Gyulai Majoránnás Májas és a Gyulai Kolbász Kódex is Magyar Termék Nagydíjas lett 2016-ban. A legrangosabb védjegyként számon tartott minősítő rendszerben olyan szervezeteket tüntetnek ki, amelyek elkötelezettek a magas minőség, az innováció, a fogyasztó-központúság és az érték iránt. A pályázat nagydíjait az Országház Felsőházi Termében vették át a Gyulahús képviselői.

Díszdobozban a kolbászok

Különleges, könyvszerű díszdobozban érhető el a Gyulai Kolbász Kódex, ami méltóan mutatja be a HUNGARIKUM Gyulai Kolbászt, valamint egy Magyar Termék Nagydíjas készítményt, de a válogatás egy receptes füzetet is magában rejt. E termék is elismerésben részesült a Magyar Termék Nagydíj 2016.-on - tudtuk meg Gila Éva marketing managertől. 

- Volt egy jó pár Magyar Termék Nagydíjas termékünk, miért ne lehetne ezt a kört kibővíteni még egy olyan termékkel amit szabadon választhat ki a kedves fogyasztó. Legyen az paprikamentes, csípős vagy a Gyulai Kispáros, amivel 1935-ben nyert díjat legutóbb Stéberl András elődünk - fogalmazott Gila Éva

Gyulán nemcsak a kerítés van kolbászból

A fürdőváros polgármestere dr. Görgényi Ernő véleménye szerint az egész város büszke azokra a magas szakmai elismerésekre, amiket egymás után nyer el a Gyulahús. Ilyen a Magyar Termék Nagydíj is, amit évről-évre megkap valamelyik terméke a vállalatnak.

- Ez azért is okoz büszkeséget számunkra, mert a Gyulahús Magyarország egyetlen 100 százalékos önkormányzati tulajdonú húsipari vállalata, és bizonyítja, hogy egy közösségi tulajdonban lévő vállalat is tud egyrészt nyereséges lenni, másrészről pedig innovatív lenni. Hiszen azok a termékek, amelyek elismerést kapnak azok általában kutatás-fejlesztés eredményeként jönnek létre - tette hozzá dr. Görgényi Ernő. 

Egyre népszerűbb a majoránnás májas

A másik díjazott termék a Gyulai Majoránnás Májas. A laktóz- és gluténmentes kenőmájas több éves kísérletezés eredményként született meg - mondta Bíró Antal termelésvezető. - Különböző ízesítésekkel próbálkoztunk a terméknél. Gyakrolatilag ez maradt meg a piacon, ami egyre inkább közkedvelté válik. Jelentős növekedést érünk el évről-évre a termék értékesítésében.

A Magyar Termék Nagydíj pályázat nagydíjait szeptember hatodikán osztották ki az Országház Felsőházi Termében. Az elismerő díjakat a Gyulahús képviselői személyes vették át. 

FEL