Tovább növekedne a Gyulahús

2019. január 16. 12:21 | behir

Az idén mintegy 4-5 százalékos növekedéssel kalkulálnak a Gyulahús Kft.-nél, bár hivatalosan még nem fogadták el a célszámokat – mondta a Világgazdaságnak Daka Zsolt, a gyulai önkormányzat tulajdonában lévő társaság ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt évet hatmilliárd forint fölötti árbevétellel zárta a Gyulahús Kft. az előzetes számítások szerint – közölte a társaság. A gyulai önkormányzat által 2013-ban alapított cég az előző év októberében felszámolás alá került Gyulai Húskombinát Zrt. eszközeivel indította újra a gyártást, és a működése első évétől kezdve nyereséges.

A 320-330 fős Gyulahús árbevétele 2013-ban 3,8 milliárd forint volt, 2017-ben már 5,7 milliárd forint.

–Az idén is jó lenne a tavalyi dinamikát követni, amikor a piaci átlag fölötti belföldi és a 20 százalékos külföldi eladásokkal sikerült elérni a hatmilliárd forintot meghaladó bevételt, de az export növekedésének megismétlése nem feltétlenül reális cél –  mondta Daka Zsolt ügyvezető a Világgazdaságnak.

A cégnél összességében egyelőre a 4-5 százalékos árbevétel-növekedést tartják elképzelhetőnek, hivatalos célszámot még nem fogadtak el. A külpiaci eladások szempontjából azonban biztató, hogy az afrikai sertéspestis (ASP) magyarországi megjelenése nem érintette a Gyulahúst, mert a társaság nem húst, hanem kolbászt és hőkezelt húskészítményt exportál, partnerei pedig – amelyek egyike sem olyan országban működik, amely az ASP-re hivatkozva kitiltotta volna a magyar szállítmányokat – elfogadják az alapanyag ASP-mentességére vonatkozó igazolást. A teljes cikket ide kattintva olvashatják.

 

Forrás: vg.hu

További programok »

Gyula

Kétezer fürdőbelépőt adományoztak a Vöröskeresztnek

A Gyulai Várfürdő vezetése évek óta kötelességének érzi az egészséges életmód promotálását. E küldetésük kapcsán már több ezer belépőjeggyel, és véradások szervezésével is segítik a Magyar Vöröskereszt munkáját.
2023. március 20. 15:30
FEL