Forgalmas hónapot zárt januárban a hazai turizmus

2023. február 4. 09:41 | Papp Ádám Sándor

Jól kezdődött a hazai turizmus idei éve, ugyanis 2022 végét követően az esztendő első hónapjában is sok pihenni vágyó kereste fel a hazai szállodákat. A szakemberek által készített elemzések szerint az idei január jobb eredményeket hozott, mint a tavalyi év első hónapja.

2022-ben 14,2 millió vendég, mintegy 40 millió vendégéjszakát töltött el hazánkban, ez csupán 5 százalékkal marad el a 2019-es szinttől. Tavaly vidékre több, mint 10 millióan látogattak el, 73 százalékuk belföldi turista volt. Gyula továbbra is az egyik legkedveltebb magyarországi helyszínek közé tartozik.

– Nagyon sokat sajnos nem járunk wellnessbe, de most végre eljutottunk ide, régóta terveztük. Azért Gyulára jöttünk, mert már egyszer jártunk itt és szimpatikus volt. Át tudunk járni a szállásról a fürdőbe és kellemes, hogy gyógyvízben tudunk úszkálni – fogalmazott Kövespataki Zoltán.

A szállodák is mozgalmas évet tudhatnak maguk mögött. Boros Zoltán szállodaigazgató arról beszélt, hogy visszatértek külföldi vendégeik és a belföldi látogatók is megmaradtak. A szakember kiemelte: az érdeklődés 2023 januárjában sem csökkent.

– Gyakorlatilag teltházzal üzemelünk, a hétvégéken legalábbis biztosan. Valóban eltűnni látszanak azok a korábban holtszezonként emlegetett hónapok, mint a január, február és március. Korábbi nyarakat idéző foglaltsággal tudunk üzemelni ezekben a hónapokban is. Szállodásként előre tekintve elmondhatom, hogy a nyári csomagjaink a legnépszerűbbek, illetve a nyári hónapokban az utolsó egy harmadát értékesítjük már a szobáinknak – mondta a Hunguest Hotel Erkel szállodaigazgatója.

A szakemberek által elkészített elemzések alapján január 27-ig már 1,5 millió vendégéjszakát töltöttek el az országban, amely 2022 azonos időszakához képest jobbnak számít.

További programok »

Gyula

3. Főzz és Segíts! – Amikor is jó együtt lenni, jó együtt tenni, jó együtt enni

A Békés Vármegyei Kormányhivatal a 24. Gyulai Pálinkafesztivál részeként vasárnap kora reggel – a pálinkafesztivál keretében második alkalommal – harmadjára rendezte meg a Főzz és Segíts! jótékonysági karitatív rendezvényét. A Rondella melletti várkertben mintegy 40 csapat főzte a paprikás krumplit. A befolyt bevételt a Kádas György Alapítvány, illetve a Hatodik Érzék A Fogyatékkal Élőkért Egyesület számára ajánlották föl a szervezők.
2024. május 19. 15:06
FEL