2021-ben szintet léphet Gyula és Békéscsaba turisztikai együttműködése

2020. december 31. 07:13 | Papp Ádám Sándor

2020-ban nevesítette Gyulát és térségét a kormány kiemelt turisztikai desztinációvá, amely Békéscsaba és a fürdőváros közti együttműködést erősíti – fogalmazott Görgényi Ernő polgármester. A városvezető szerint nagy potenciál rejlik a közös munkában.

Békéscsaba és Gyula vezetése évek óta dolgozik együttműködésük megerősítésén, kapcsolatuk elmélyítésén, amelyre a megoldás a turizmus lehet. Idén februárban mindkét település közgyűlése határozatban döntött arról, hogy támogatják a közös turisztikai desztinációs szervezet létrehozását. A kormány szeptemberben kiemelt térséggé nevesítette Gyulát és környékét, majd a TDM novemberben megkezdte működését.

– Létrehoztunk hét olyan szakmai munkabizottságot, amelynek feladata az, hogy közös munka keretében alkossák meg azokat a stratégiai dokumentumokat, amelyek megfogalmazzák, nevesítik azt, hogy mit jelent Gyula és Békéscsaba együttműködése a turizmusban – fogalmazott Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke.

Görgényi Ernő elmondta: egy olyan stratégia kialakításán dolgoznak, amelyben a hozzájuk érkező turistáknak egyéb környékbeli lehetőségeket is ajánlani tudnak.

– Nagyon fontos nekünk, hogy érdemi munka során kialakítsuk azt az intézményrendszert, azt a turisztikai attrakciókból álló élményegyüttest, amely a két település érdekeit szolgálja. Természetesen vannak más olyan attrakciók a környéken – remélhetőleg ilyen lesz a szabadkígyósi Wenckheim-kastély is –, amelyeket jó szívvel tudunk majd a vendégek figyelmébe ajánlani – mondta Gyula polgármestere.

A városvezető bízik abban, hogy hamarosan elkezdődhetnek a két város tervei alapján megálmodott fejlesztések.

Gyula

Őrizzük meg a nyitottságunkat – Villáminterjú Gugolya Mártával

Gugolya Márta etika-színháztörténet szakon végzett a Pannon Egyetemen. Szabadidejében rajzol, fest, ékszereket készít. Jelenleg a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikuma és Kollégiumában kollégiumi nevelőként és fejlesztőpedagógusként dolgozik. Villámválaszaiban azt is elárulta, hogy nem szeret senkit sem hazugságon érni, illetve kitért arra is, hogy kik a legfontosabb személyek számára.
2021. április 9. 07:30
FEL