Érték és Minőség Nagydíjat kapott a Gyulahús Kft.

2023. szeptember 8. 12:15 | behir.hu

A cég Hagyományos Gyulai Sonkáját jutalmazták.

Érték és Minőség Nagydíjat kapott a Hagyományos Gyulai Sonka. Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője a parlament üléstermében vehette át a rangos elismerést Farkas Sándortól, az Agrárminisztérium miniszterhelyettesétől.

Így készül a Hagyományos Gyulai Sonka:

"A Hagyományos Gyulai Sonka sózását követően a füstölés, mint tartósító eljárás kőfüstölőkben, hideg füstöléses eljárással, legalább 4 napon keresztül történik. Az érlelés során tovább fokozzák a sonkák élvezeti értékét, ugyanis 8-10 nap elteltével a hús állománya kötött, íze kellemesen füst- és pácérett ízű lesz, az illatát pedig enyhe füst jellemzi. Az eljárásnak köszönhetően a sonka fogyasztható nyersen, a csomagolás kibontását követően 1-2 perc szellőztetés elteltével."

Forrás: Gyulahús Kft.

 

További programok »

Gazdaság

Illegális tevékenységek is szerepet játszhattak a madárinfluenza terjedésében

A zártan tartás elmulasztását, illegális tartást és baromfi, illetve baromfitermékek illegális árusítását is tapasztalta az állategészségügyi hatóság az ősz óta tartó madárinfluenza járvány során. A betegség gyors terjedésében ezek az illegális tevékenységek is jelentős szerepet játszhattak. Derül ki a Nébih sajtóközleményéből.
2024. december 21. 18:48
FEL