Érték és Minőség Nagydíjat kapott a Hagyományos Gyulai Sonka. Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője a parlament üléstermében vehette át a rangos elismerést Farkas Sándortól, az Agrárminisztérium miniszterhelyettesétől.
Így készül a Hagyományos Gyulai Sonka:
"A Hagyományos Gyulai Sonka sózását követően a füstölés, mint tartósító eljárás kőfüstölőkben, hideg füstöléses eljárással, legalább 4 napon keresztül történik. Az érlelés során tovább fokozzák a sonkák élvezeti értékét, ugyanis 8-10 nap elteltével a hús állománya kötött, íze kellemesen füst- és pácérett ízű lesz, az illatát pedig enyhe füst jellemzi. Az eljárásnak köszönhetően a sonka fogyasztható nyersen, a csomagolás kibontását követően 1-2 perc szellőztetés elteltével."
Forrás: Gyulahús Kft.