Új fejlesztések a Gyulahúsnál

2020. december 9. 08:33 | Vincze Attila

Az elmúlt időszakban mintegy 290 millió forintból hajtott végre fejlesztéseket a Gyulahús Kft. Az önkormányzati tulajdonú vállalat versenyképességének megőrzése és növelése érdekében egy új szeletelő-, valamint három darab új csomagológépet szerzett be. A korszerűsítéssel nagyjából negyven százalékkal nő a húsüzem ezen berendezéseinek kapacitása.

Már működik az az új szeletelőgép, melyet a gyulai húsipari cég az idén állított be egy régi, hasonló berendezés helyére. Az önkormányzati tulajdonú vállalat 2013 óta minden évben profitot termel, a nyereségét pedig javarészt az üzem fejlesztésére fordítja.

– Önkormányzatunk, mint tulajdonos, támogatja a menedzsment azon törekvését, hogy az előállított nyereséget visszaforgassák a fejlesztésekre, hiszen az élelmiszeriparban a versenyképesség megőrzése és növelése érdekében folyamatos technológiai korszerűsítésekre van szükség. Ezek fő célja az, hogy egyre magasabb minőségű élelmiszereket lehessen, egyre hatékonyabban előállítani – fogalmazott Görgényi Ernő, Gyula polgármestere. 

A gépbeszerzés a gyulai cég szerint nagyon fontos lépés volt annak érdekében, hogy a fogyasztói igényeket ki tudják elégíteni. Mindemellett a fejlesztés hosszútávon környezetvédelmi szempontokat is szolgál majd.

– A korábbi években már két szeletelő-berendezést kicseréltünk, így elértük, hogy három új gépünk legyen. Ezek a berendezések sokkal korszerűbbek, mint a korábbiak voltak, alkalmasak a papír alapú csomagolóanyagok kezelésére is, így ez a lépés a környezettudatosság szempontjából is nagyon fontos volt – hangsúlyozta Daka Zsolt a Gyulahús ügyvezető igazgatója.

A cég ügyvezetője hozzátette, hogy az elmúlt években folyamatosan nőtt az előre szeletelt termékek iránti kereslet, így ennek is köszönhető, hogy a vállalat nettó árbevétele idén elérheti a 7,5 milliárd forintot. Összehasonlításképpen ez 700 millió forinttal haladja meg a tavalyi adatokat.

További programok »

Gyula

FEL