Új üzemcsarnokot alakított ki egy húsipari családi vállalkozás Gyulán

2022. november 25. 17:48 | Vincze Attila

Mintegy 200 millió forintból alakított ki új üzemcsarnokot a Vereshús Gyulai Kolbász- és Húsmanufaktúra Gyulán. A beruházásnak köszönhetően ezentúl nagyobb kapacitással készülhetnek a különböző füstölt húsok, illetve szárazáruk a gyártóüzemben.

A gyulai húsipari családi vállalkozás tavaly döntött úgy, hogy saját forrásból, banki hitelből és állami támogatásból új üzemcsarnokot alakít ki egy régi varrodaépületből. A beruházást végül mintegy 200 millió forintból hajtották végre, melynek köszönhetően a vállalkozás nagyobb kapacitással működhet tovább.

– Gyakorlatilag ez egy feldolgozóüzem, tehát csontozás, vágás, darabolás nem történik itt, ide csak a kicsontozott sertéshús kerül. Ez azt jelenti, hogy akár mindenféle töltelékes hentesárut, szárazárut, füstölt kolbászokat, füstölt szalonnákat, füstölt, főtt termékeket és zsírtepertőt is elő tudunk állítani ebben az üzemben – fogalmazott Veres András ügyvezető.

 

 

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere nagyrabecsülését fejezte ki a Veres család számára, hiszen jelentős részben saját maguk vitték véghez a beruházást. Kiemelte: a gazdasági nehézségek ellenére bíznak abban, hogy a vállalkozás a nagyértékű fejlesztés után is jól teljesít majd.

– A Vereshús Gyulai Kolbász- és Húsmanufaktúra fejlődésének eredményeként olyan erős lábakon áll szakmailag és gazdaságilag is, illetve a kapcsolatrendszert illetőleg is, hogy okunk lehet a bizalomra irántuk, márpedig bízunk bennük, hiszen egy város akkor sikeres és akkor vonzó, ha a benne működő vállalkozások eredményesen tudnak működni – emelte ki a városvezető.

A családi vállalkozás egyelőre a saját húsboltjait látja el áruval a településen, de elképzelhető, hogy a fejlesztésnek köszönhetően később a nagyobb áruházak polcain is megjelenik majd a termékeivel.

További programok »

FEL