130 millióból fejleszt a gyulai húsipari cég

2022. február 18. 16:02 | Vári Bianka

A Házi Hús Kft. 2010 óta működik Gyulán. A vállalkozás most bővítheti tevékenységét annak a 130 milliós állami hozzájárulásnak köszönhetően, melynek támogató okiratát pénteken adta át Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a cég vezetőjének, Harald Schusternek.

A magyar húsipari ágazat a magyar élelmiszeripar több mint 10 százalékát teszi ki – mondta az átadó-ünnepségen az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Erdős Norbert kiemelte: mintegy 450 milliárdos a piac, amely az utóbbi 10 évben több mint 50 százalékos növekedést ért el, az export pedig 60 százalékkal emelkedett.

– A kormányzat 130 millió forinttal támogatja a Házi Hús Kft.-t, amely laktóz- és tartósítószer-mentes sertéshúst, marhahúst előállító Kft. Ezzel a pályázattal most már baromfi termékeket is fel tud majd dolgozni – közölte az államtitkár.

 

fotó: Vári Bianka (behir.hu)

 

Gyula város gazdasági életében a húsiparnak és a húsipari kisvállalkozásoknak meghatározó jelentősége van – erről már a település polgármestere beszélt. Görgényi Ernő kiemelte, hogy az ökormányzatnak és az államnak fontos feladata, hogy támogassa azokat a vállalkozásokat, amelyek értéket és munkahelyeket teremtenek.

– 2019-ben a Házi Hús Kft.-nek kedvezményesen értékesítettünk egy telket az ipari parkban, amelyen meg tudják valósítani állami támogatás segítségével azt a beruházást két ütemben, amelynek a második üteméhez kaptak most támogatást, s amelynek köszönhetően nagyobb mennyiséget tudnak majd gyártani - fogalmazott a városvezető.

 

fotó: Vári Bianka (behir.hu)

 

Kovács József, a térség országgyűlési képviselője az eseményen rámutatott, hogy 25 százalékkal többen dolgoznak ma Magyarországon, mint 2010-ben. Mint mondta, fontosak azok a munkahelyek, amelyek a közmunka világából a valódi munka világába vezetik át az embereket, főleg a megemelt minimálbér és garantált bérminimum tükrében. 

– A jelenlegi 11 fős munkavállalói létszámot biztosan meg fogja emelni az új beruházás és olyan gyulai szakembereket alkalmaz majd, akik a húsipar területén már nagyon komoly rutinnal rendelkeznek – fogalmazott a képviselő.

 

fotó: Vári Bianka (behir.hu)

 

A húsipari vállalkozás ügyvezetője elmondta, hogy a termelésnél a szakmai tudás és a házias jelleg számít leginkább.

– Ez azt jelenti, hogy minden terméket friss húsból készítünk és  friss fűszereket adunk hozzá. Nem használunk tartósítószert és nem fagyasztjuk le a termékeket - magyarázta Harald Schuster.

A cég termékei a lakosság körében is kedveltek, de a város vendéglátó-egységei is előszeretettel választják a cég által előállított házias hústermékeket – hangzott el az okiratátadáson.

 

fotó: Vári Bianka (behir.hu)

További programok »

FEL