Klórgáz-szivárgás volt a Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban

2024. május 28. 13:22 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Kedden délelőtt klórgáz szivárgás történ a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium egyik helyiségében – erősítette meg a hírt a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A problémát az intézmény dolgozói észlelték és még azelőtt megszüntették a veszélyes gáz szivárgását, mielőtt a katasztrófavédelem szakemberei a helyszínre érkeztek. Az eset következtében egy felnőttet megfigyelésre kórházba szállítottak.

Egy, a Belvárosi Uszoda fertőtlenítésére szolgáló klórgáz tartály nyomáscsökkentő úgynevezett reduktora hibásodott meg, amelynek következtében kis mértékű klórgáz szivárgott egy udvarról megközelíthető helyiségbe – ismertette a kialakult helyzetet Várszegi György tűzoltó százados. A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hozzátette: a helyiség ajtai az udvarra nyílnak, így nem az épületbe szivárgott a kis mennyiségű, veszélyes anyag. Mire a Katasztrófavédelmi Mobil Labor munkatársai a helyszínre értek, már nem lehetett kimutatni a klórgáz jelenlétét a levegőben. Hangsúlyozta: ez annak köszönhető, hogy az intézmény dolgozói – amint észlelték a veszélyes helyzetet – gázmaszkban megszüntették a szivárgást és átszellőztették a helyiséget.

Az eset során elrendelték a gyermekek körülbelül 15 perces úgynevezett elzárkóztatását az osztálytermekben, csukott ajtók és ablakok mellett, így ők nem voltak veszélyben. A klórgáz szivárgást észlelő dolgozónak nem voltak mérgezésre utaló panaszai, de a helyszínen megvizsgálták, és az orvosok jobbnak látták, ha megfigyelésre kórházba szállítják őket.

További programok »

Kék hírek

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.
11:02
FEL