Kitüntetést kapott a hajléktalanszállót és utcai ellátást működtető kollektíva

2020. november 18. 16:47 | Mikóczy Erika

A Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést idén az Ady Endre Utcai Idősek Otthonának, valamint a  Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ hajléktalanok átmeneti szállását és utcai szolgálatát működtető kollektívájának ítélte oda a közgyűlés. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a kitüntetéseket a szociális munka napján adták volna át ünnepélyes keretek között, azonban ezt járványhelyzet nem tette lehetővé. Az Ady Endre Utcai Idősek Otthonának a napokban adta át Szarvas Péter polgármester az oklevelet és a plakettet, a családsegítő munkatársainak pedig szerdán, dr. Csicsely Ilonával, a családügyi és népjóléti bizottság elnökével együtt vitték el a Gyár utcai hajléktalanszállóra a kitüntetést. 

 

Fotó: Szarvas Péter facebook oldala

 

Szarvas Péter a jelenlévőknek elmondta, hogy a koronavírus-járvány első hulláma alatt példaértékűen helytálltak. A dolgozók hónapokon át rendkívül jól szervezetten oldották meg a kliensek bevásárlásait, ügyeik intézését, és a szabadidejük hasznos eltöltését, hogy tompítsák a bennük lévő feszültséget.

– Meglátásom szerint Békéscsabán, a hajléktalanellátás területén kiemelkedően jól képzett és összeszokott csapat dolgozik. Lelkiismeretesen, sokszor erejükön felül küzdenek a legelesettebbekért, ezért kiérdemelték a Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést. Ezúton is gratulálok valamennyi dolgozónak az elismeréshez és köszönöm a munkájukat – fogalmazott Szarvas Péter polgármester.

FEL