Békéscsabán, a Gyár utcai hajléktalanszállón van szabad hely

2021. február 11. 16:44 | behir

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a hivatalos közösségi oldalán számolt be arról, hogy a hétvégén várható nagy hideg előtt tájékoztatást kért a hajléktalanok ellátásáról.

Péntektől rendkívüli hideg idő várható az ország egész területén, ezért a hajléktalan-ellátásban vörös jelzést rendelt el az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Szarvas Péter csütörtökön tájékoztatást kért Varga Évától, a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetőjétől az aktuális helyzetről.
– Intézményvezető asszony elmondta, hogy a Gyár utcai hajléktalanszállón van szabad hely és a nappali melegedő is nyitva áll éjszakára a rászorulók számára. A klienseknek biztosítanak napi egyszeri meleg ételt, gyógyszereket, vitaminokat, orvosi ellátást és tisztálkodási lehetőséget.
Mivel most a szokásosnál is nagyobb figyelmet kell fordítanunk utcán élő embertársainkra, ezért az utcai szociális munkások folyamatosan keresik fel a hajléktalanokat és takarót, hálózsákot, élelmet adnak nekik – számolt be közösségi oldalán Békéscsaba polgármestere. 

További programok »

Itthon

FEL