Kiterjesztett együttműködési megállapodást kötött a BSZC és a Gál Ferenc Egyetem

2020. november 10. 18:25 | Hidvégi Dávid

A Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Gál Ferenc Egyetem vezetése együttműködési megállapodást kötött a két intézmény képzéseinek összehangolása és egymás segítése érdekében.

Békéscsaba alpolgármestere úgy fogalmazott: mind a Békéscsabai Szakképzési Centrum, mind a Gál Ferenc Egyetem fontos szerepet tölt be a megyeszékhely oktatási rendszerében. Varga Tamás hozzátette, hogy a felek szimbolikus helyen, a városházán írták alá az együttműködést.

– Jelen helyzetben minden egyes összesfogás, formális megállapodás erősítheti a szakképzést és a felsőoktatást, amiből Békéscsaba lakossága is profitál, ezért az önkormányzat is partner ebben – emelte ki.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: technikumként vezetői és középvezetői posztokra készítik fel a diákjaikat, abban bízva, hogy minél többen folytatják a tanulmányaikat az egyetemen. Mucsi Balázs hangsúlyozta: nagyon sok jelzés érkezett feléjük, hogy a technikumban végzett diákok olyan tudással bírnak, amely a felsőktatás alapkézésében is jól kézzel fogható.

– Felvettük a kapcsolatot a Gál Ferenc Egyetemmel és felajánlottuk, hogy kezdjük el összefésülni azt a tudást és kompetencia szintet, amellyel a technikumban végzett diákok rendelkeznek. Az egyetem rektora azonnal igent mondott, így munkacsoportokat állítunk fel és elkezdünk közösen gondolkozni – mondta a főigazgató, hozzáttéve, hogy már 2015-ben is írtak alá együttműküdési megállapodást.

Az egyetem rektora, dr. Kozma Gábor nevében a Gál Ferenc Egyetem képzésfejlesztési igazgatója, címzetes egyetemi docense adta át az üdvözletét. Bíró Gyula kiemelte: szeretnék ha a Békés megyei diákok helyben teremtenének egzisztenciát és boldogulni tudjanak az életük során. Az egyetem már Békéscsabán, Gyulán és Szarvason is jelen van.

– Ennek a stratégiai megállapodásnak az a célja, hogy olyan lehetőséget kínáljunk a szakképzésben tanulóknak, amellyel megkönnyítjük a felsőoktatásban való továbbhaladásukat. Öt tudomány területre terjesztettük ki az együttműködést, így az egészségtudományok, a gazdaságtudományok, a turizmus, a pedagógus képzés, illetve a szociális képzési területekre.

További programok »

FEL