Kipottyant egy dupla album – Borsodi Laci lemezt készít Zsékával

2023. február 7. 10:09 | Such Tamás

Új projektbe fogott a közelmúltban az echte Békés (vár)megyei Borsodi Blue zenei formáció. Borsodi Laciék ezúttal Zsombok Réka (Zséka) énekessel készítenek egy 16 számos, dupla albumot. Az anyag egynegyede már világhálón hódít.

– Tulajdonképpen kipottyant belőlem egy dupla album, nagyjából a pandémia 2020-as beállta utáni időszakban – meséli Borsodi Laci, a zenekar gitárosa, aki Zsombok Rékával jelenleg is demókat készít egy stúdióban. – Az anyag első négy számát, azaz az egynegyedét már rögzítettük az elmúlt év végén. A következő négy dalt körülbelül áprilisban rögzítjük a zenekarral és a tavasz folyamán készül el.

Az eredendően trió felállású csapat másik két régi oszlopos harcosa Pfeff Marci basszer és Tímár Tomi dobos. A billentyűket Binder Norbi és Premecz Mátyás kezeli, mindez az időkorlátjuktól/időkorlátlanságuktól függ. Mármint ki, mikor ér rá koncertezni, de az is elképzelhető, hogy egyszerre is fognak játszani. Azonfelül a nóták egy rezes szekció (Belicza Károly - szaxofon, Bíró Tamás - trombita, Döge Csaba - harsona és Resetár Attila - trombita) játékával vannak megtámasztva.

 

Galéria

 

– Miután megírom a dalokat – avat be Laci a munkálatokba –, demókat készítünk belőlük dobgéppel, majd egy szamárkottát írok hozzájuk és elküldöm többieknek. A fúvósok közül Belicza Karcsi jön hozzám Jaminába további kottákat írni, majd elvonul a fúvósokkal szólampróbázni. 2023-ban a zenekari próba szinte nem létező fogalom, pláne egy kilenctagú zenekarral.

Hozzáfűzi, mégis megpróbálnak próbateremben készülni a koncertekre és a stúdiómunkára.

– Abból a szempontból könnyű a feladat – folytatja –, hogy a muzsikus tárasaim profik, és általában egy szemvillanásomból tudják, hogy mire gondolok. Az új anyag nagyon magas színvonalú, ezért is döntöttem úgy, hogy egy profi énekes énekelje a dalokat. Ez sikerült, hiszen Réka új dimenzióba emelte az immár közös zenénket.

 

 

A The Key To Our Dreams, a Better World To Live In, a Perfect Day és a Find Yourself már a YouTube-on megtekinthető.

 

 

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL