Kilenc díszkörte fát ültetett a Hajrá Békéscsaba Egyesület

2021. április 24. 14:10 | Kovács Dávid

A Föld Napja alkalmából kilenc díszkörte fát ültetett a Hajrá Békéscsaba Egyesület a megyeszékhelyen, a Bojtár és Csikós utcák találkozásánál.

Ideális tavaszi idő fogadta a Hajrá Békéscsaba Egyesület tagjait szombat délelőtt. A szervezet munkáját a környező utcákban élők készítették elő, hiszen kiásták a gödröket a facsemetéknek.

- Az egész ötlet onnan indult, hogy volt itt egy üres, önkormányzati terület a két utca találkozásánál és kezdeményeztük az önkormányzatnál, hogy faültetéssel szebbé tegyük a környezetünket. Ezek az utcák már nem hobbikerteseké, kezd egyre inkább lakóövezetté válni, ezért tartottuk fontosnak, hogy szebbé varázsoljuk a környezetünket – fogalmazott a fiatal facsemeték szomszédságában élő Kovács Péter.

 

(Fotó: Hajrá Békéscsaba Egyesület)

(Fotó: Hajrá Békéscsaba Egyesület)

 

Az egyesület fontosnak tartja a környezettudatos életmód népszerűsítését, már tavaly is indított szemétgyűjtési és faültetési akciót is.

- Egyeztettünk az önkormányzat illetékes szakembereivel, kertészével, egyrészt a helykijelölés miatt. Másrészt pedig fontos volt, hogy olyan fákat válasszunk, amelyek nem nőnek olyan magasra, a villanyvezetékek nem kerülnek veszélybe, ezért esett a választás a díszkörtefákra – fogalmazott a Hajrá Békéscsaba Egyesület elnöke.

Dénes Lajos kiemelte, hogy ősszel is terveznek faültetési akciót, valamint bepótolják a tavasszal elmaradt szemétgyűjtési akciót a Lencsési lakótelep és Fényes között az Élővíz-csatorna partján.

 

(Fotó: Hajrá Békéscsaba Egyesület)

(Fotó: Hajrá Békéscsaba Egyesület)

 

 

További programok »

FEL