Elültették az „Élet fáját” a Szabadság téren

2021. november 26. 12:10 | Kovács Dávid

A békéscsabai önkormányzat és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csatlakozott a Nógrád megyéből induló, „Élet fája” elnevezésű programhoz, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a koronavírus elleni küzdelemre és az emberi élet megóvására.

A kezdeményezést a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az önkormányzatokkal együttműködve nyáron indította, az első fát a Szécsényi Forgách-kastély mögötti várkertben ültették el. A programhoz a békéscsabai önkormányzat és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott.

– Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a járványhelyzetben az emberi élet megóvása, egymás megvédése több szinten zajlik, az egészségügyi dolgozók is mindent megtesznek ezekben a hónapokban, de vannak olyan helyzetek is, amikor már nem tudnak segíteni. Fontosnak tartjuk, hogy fellépjünk amellett, hogy ezt a vírust együtt, közösen le tudjuk győzni – fogalmazott Hudák Pál r. alezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes.

(Fotó: Fazekas Róbert/behir.hu)

(Fotó: Fazekas Róbert/behir.hu)

 

A program részeként Békéscsabán, a rendőrség épületének szomszédságában, a Szabadság téren egy hársfa kapott helyet.

– Ez a fa szimbolizálja azt a küzdelmet, amit mindnyájan vívunk a koronavírus ellen. Ennek a folyamatnak, ennek az időszaknak a végét jelképezné az „Élet fája”, hiszen együtt túljutunk majd ezen a nehéz időszakon és mindenki visszatérhet a régi, megszokott élethez, hétköznapokhoz – emelte ki Nagy Ferenc alpolgármester.

 

További programok »

Itthon

FEL