Kézimunkákból nyílt kiállítás

2019. október 5. 08:37 | Gyemendi Réka

Kiállítás nyílt a Békéscsaba Városi Nyugdíjas Egyesület Kézimunka Klubjának alkotásaiból pénteken. A hímzőmunkákból, gobelinekből és ködmönökből álló kiállítást a klub vezetője nyitott meg.

A klubot Szabó Ferencné hozta létre három éve, melynek szakmai vezetője Bogárné Szőke Erika népi iparművész és tárgyalkotó. 

– Nagyon sokat köszönhetünk neki, mert 3 évvel ezelőtt még gyerekcipőben járt a kézimunka klub, a korábbi szakkör. Közel kétszázan járnak az egyesületbe, köztük olyanok, akik korábban a Meseházban dogloztak vagy dolgoznak a mai napig. A hímzőklub tagjainak nagy része több évtizede hímez, a kiállítás anyaga többnyire ezekből a munkákból áll. A Megyei Népművészeti Szövetség és Dr. Illés Károlyné bocsátott rendelkezésünkre két olyan ködmönt, amelyek az 1800-as évek közepéről származnak. Porkoláb Ferenc szűrrátétkészítőt tavaly kértük meg, hogy szabjon ki nekünk egy szűrt. Ez meg is történt, ennek elkészítési ideje viszont egy év – ismertette a klubvezető.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Víz világnapi rajzpályázatot hirdetett az Alföldvíz – Kirándulás volt a jutalom

Az Alföldvíz Zrt. a víz világnapja alkalmából a szolgáltatási területén élő óvodásoknak és általános iskolásoknak újra rajzpályázatot hirdetett „Légy te a változás, és tedd jobbá a világot!” címmel. Az alkotásokat március 14-ig lehetett beküldeni, az elbírálás után a díjak kedden délután adták át a szolgáltató békéscsabai központjában.
10:12
FEL