Kézilabda: Újabb pofonba szaladt bele a Csaba

2018. január 7. 19:37 | Kovács Dávid

Alsóházi rangadót vívtak a csabai kézis lányok a női élvonal hétvégi fordulójában. A Vasas otthonában félidőben még vezetett Horváth Roland csapata, de a második játékrészben a hazaiak akarata érvényesült, így a viharsrakiak tíz meccs után is pont nélkül állnak a tabellán.

A találkozót a tabellán sereghajtó csabaiak kezdték jobban, a 10. percben Aleksandra Vukajlovic találatával 5-2-re vezettek. Az eddig egy pontot gyűjtő fővárosiak a január végén 18. születésnapját ünneplő Kuczora Csenge hétmétereseivel tartották a lépést. Az első félidőben öt találatot szerző játékos a 23. percben egalizált (10-10). A játékrész hajrája a viharsarkiaké volt, ugyanis Walfisch Mercédesz vezetésével a csabaiak kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre (13-15).

A fordulás után a Vasas kezdett jobban és egyenlített, sőt, a 39. percben Kocsis Ágnes révén először vezettek a találkozón. A hazaiak bele is lendültek a játékba, Kuczora továbbra is remekelt. A liláknál szintén egy fiatal játékos, Farkas Kata lépett elő és tartotta meccsben csapatát. Az 51. percben Vukajlovic újra egy gólra csökkentette a csabai hátrányt, de a piros-kékek következő négy percet 4-1-re hozták. A lilák elfogytak a mérkőzés végére és nem tudtak megújulni. A végeredményt Walfisch Mercédesz állította be több mint két perccel a vége előtt, de ekkorra szinte már el is dőlt a mérkőzés.

A Vasas hat góllal volt jobb a második félidőben és 28-24-es győzelmet aratott, a csabaiaknak pedig nem volt válasza a fővárosiak védekezésére és támadójátékára sem. A lilák eddig sem voltak könnyű helyzetben, de azzal, hogy tíz meccs után is pont nélkül állnak, egyre közelebb kerülnek a másodosztályhoz…

 

 

 

További programok »

FEL