Kézilabda: Szoros küzdelemben, egy góllal maradt alul az Előre NKSE

2021. április 7. 17:57 | Papp Ádám Sándor

Fordulatos és izgalmas mérkőzésen maradt alul a Békéscsabai Előre NKSE az MTK Budapest ellen a női kézilabda NB I 18. fordulójában. Vida Gergő együttese az első félidő derekán ugyan még vezetett, a második játékrészben hatgólos hátrányt dolgozott le és 32:31-re maradt alul a fővárosiakkal szemben.

K&H női kézilabda liga, 18. forduló
EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE-MTK BUDAPEST 31-32 (14-16)
Békéscsaba, játékvezetők: Bujdosó, Horváth.
BÉKÉSCSABA: Csizmadia, Mistina, Szabó (kapusok), Agbaba 1, Andróczki 2, Bucsi, Csepregi, Giricz 4, Iván 1, Kukely 4, Mitrovic 6, Petika, Radojevic 10 (2), Szabó, Török 3. Vezetőedző: Vida Gergő.
MTK BUDAPEST: Győri, Suba (kapusok), Bujdosó-Gerháth 2, Dakos 8, Juhász 4, Marincsák 4, Pál 8 (5), Pelczéder 2, Sallai 3, Sári, Szabados, Szekerczés 1. Vezetőedző: Golovin Vlagyimir.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/5.

A két együttes legutóbb január 13-án találkozott egymással Budapesten, amikor 35:28-as hazai siker született. A Békéscsaba a 14., míg az MTK a 6. pozícióból várta a szerdai összecsapást.

Pelczéder Orsolya találatával kezdődött el a mérkőzés, miután a játékos egy csabai labdavesztést követően egy az egyben támadta Mistina Kitty kapuját. A folytatásban is a fehér-kék mezes vendégek voltak eredményesek, a 3. percben már 3:0-t mutatott az eredményjelző. A csabaiak első találatát Ivana Mitrovic szerezte, majd alig egy perccel később Andróczki Flóra is betalált és Tamara Radojevic átlövése után már 3:3 volt az állás. Az Előre NKSE emberhátrányba került, amelyet a vendégek két szerzett góllal használtak ki. A viharsarki együttes a 11. perc végén ismét egalizált, de Dakos Noémi és az ex-békéscsabai játékos Marincsák Nikolett kettőre növelte a fővárosiak előnyét. A kiválóan védekező Békéscsaba a folytatásban ismét kiegyenlített, majd Török Fanni szerezte meg csapatának a vezetést először a mérkőzésen (8:7). Radojevic hétméterese után már kettővel vitt az Előre, Golovin Vlagyimir időkéréssel próbálta rendezni a sorokat. Gyors gólváltás követte a játékmegszakítást, az MTK átlövésekből próbálkozott, majd 11-nél kiegyenlített. Kettős emberhátrányba került a vendég együttes, Giricz Laura és Andróczki, valamint Radojevic góljai után 14:11-re már az Előre vezetett. Feljavult az MTK játéka az utolsó percekre: a fővárosiak pontosabban és kevesebb hibával járatták a labdát, a Békéscsaba gólképtelen volt. A vendégek a 28. percben egalizálni tudtak, majd átvették a vezetést. A csapatok 16:14-es fővárosi vezetéssel vonultak a nagyszünetre. 

A második félidő vendég hétméteressel és csabai kiállítással vette kezdetét. Az MTK Pál Tamara és Sallai Nikolett góljai után már 18:14-re vitt. A folytatásban maradt a 3-4 találatnyi különbség az együttesek között. A csabaiakat a sérülés sem kerülte el: a 37. percben Marincsák támadása után a védekező Andróczki érkezett rosszul és maradt lent percekig a földön. A játékos a bokáját fájlalta, majd csak segítséggel tudta elhagyni a játékteret. A 40. percben 23:19-es vendég vezetésnél Jelena Agbaba harmadik kétperces kiállítását zsebelte be, így a beállós piros lappal fejezte be a mérkőzést. Juhász Eszter duplájával hatra növelte a csapatok közötti különbséget a 43. percre. Iván Emese és Radojevic találataival kapaszkodott az Előre, a vendégek mestere kért időt. Sok hibával játszott a Békéscsaba és jót tett a rövid szünet az MTK-nak: Marincsák és Dakos találataival ismét hatgólos lett a különbség (29:23). Mindkét hálóőr, Csizmadia Fanni és Győri Barbara is bravúrosan védett, így három perc gólcsend következett. Giricz és Kukely Anna törte meg a rossz sorozatot, négy gólra jött fel a házigazda. Az 54. percre Mitrovic találatával már csak három egység volt a csapatok között. Vida Gergő 32:28-as vendég vezetésnél kért időt. Az Előre a folytatásban megtáltosodott, Török Fanni két fontos találattal kettőre csökkentette a különbséget. Az utolsó percben Mitrovic góljával már csak egy találattal vezetett az MTK, a játékidő azonban lejárt, így a vendégek 32:31-re diadalmaskodtak.

A Békéscsabai Előre NKSE legközelebb április 24-én folytatja a bajnokságot, a Vác vendégeként. 

 

Galéria

További programok »

FEL