Kézilabda: Fölényes győzelmet aratott a Kisvárda Békéscsabán

2023. május 6. 19:33 | Papp Ádám Sándor

A Kisvárda ellen, hazai pályán szerepelt szombaton a női kézilabda NB I 23. fordulójában a Békéscsabai Előre NKSE. Az összecsapás a vendégek 26:17-es sikerével zárult.

EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE–KISVÁRDA MASTER GOOD SE 17–26 (8–11)
Békéscsaba, 600 néző. Vezette: Bóna, Földesi

BÉKÉSCSABA: Razum – Andróczki 1, Lanistanin 4 (3), Bucsi, Mayer 2, Gyimesi 4, Hajtai 1. Csere: Gadányi, Szabó D. (kapusok), Giricz 1, Termány, Borbély, Vámosi 3 (2), Kiss-Walfisch, Török 1, Horváth G. Vezetőedző: Papp Bálint
KISVÁRDA: Graovac – Siska 3, Karnik 5, Juhász G. 5, Sápi 3, Radojevics 1, Mérai 1. Csere: Mátéfi D. (kapus), Trúnková, Bouti 2, Sztamenics 3, Akijama, Udvardi 2, Habánková 1, Szarková, Makkai. Vezetőedző: Bányász-Szabó Valéria

Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 1/0

A fehér mezben pályára lépő vendég együttes számára kezdődött jobban az összecsapás, négy perc játékot követően 3:1-re vezetett a Kisvárda. A viharsarki együttes ezt követően emberelőnyben játszhatott, azonban a kétperces kiállítás ellenére nem jött össze az egyenlítés. Kaotikus percek következtek, a csapatok felváltva hibáztak, így a 13. minutumban a Kisvárda két góllal állt jobban (4:2). Egy perc alatt két találatot szerzett a vendég együttes, majd Papp Bálint időkéréssel próbálta felrázni csapatát a folytatásra. A lilák továbbra is rengeteg hibával játszottak, támadásaikat nem tudták gólra váltani, így a 20. percben 8:3-ra vezettek a szabolcsiak. A folytatásban emberelőnyhöz jutott a viharsarki együttes, sikerült is megtörni a gólcsendet, a 23. percben már mindössze két gól választotta el a csapatokat. A játékrész hajráját jobban zárta a vendég gárda, az együttesek 11:8-as várdai vezetésnél mentek a szünetre.

Nagy lendülettel kezdte a második félidőt a lilamezes Békéscsaba, amely a játék minden elemében feljavult. Papp Bálint együttese a kemény védekezésnek és a góllal záródó akcióknak köszönhetően egyre csökkentette hátrányát a 37. percben (13:12). A folytatásban a Kisvárda pillanatai következtek, Bányász-Szabó Valéria tanítványai 3:0-s sorozattal növelték előnyüket. A mérkőzés 51. percében 20:14-es vendég vezetést mutatott az eredményjelző, a csabai lányok hiába védekeztek keményen, nem volt velük a szerencse, ugyanis több akciójuk is kapufával végződött. A hajrában rengeteg hibával játszott a Békéscsaba, amelyeket a Kisvárda rendre kihasznált és az 55. percben már 24:14-re vezetett. A mérkőzés hátralévő részében már csupán az volt a kérdés, hogy mi lesz a pontos végeredmény. A Kisvárda végül 26:17-re győzött a Békéscsaba otthonában.

További programok »

Sport

Újra jégen a Csabai Farkasok

Megkezdték szereplésüket a kispályás és nagypályás bajnokságokban a Csabai Farkasok jégkorong egyesület csapatai. Kiss Roland általános igazgató kiemelte, hogy az előző évekhez képest több korosztályban versenyeztetik a klubnál sportoló gyerekeket.
2023. november 28. 18:55
FEL