Kézilabda: Hétgólos csabai győzelem a rájátszás első mérkőzésén

2022. március 13. 18:40 | Papp Ádám Sándor

A Békéscsabai Előre NKSE vasárnap a Szent István Sportegyesület ellen kezdte meg a női kézilabda NB I/B felsőházi rájátszását hazai pályán. A csabai lányok 33:26-ra megnyerték az összecsapást, így győzelemmel indították a playoffot.

BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE–SZISE 33–26 (16–11)
Női kézilabda NB I/B-s mérkőzés, Békéscsaba, 600 néző. Vezette: Gál, Ludvig.
BÉKÉSCSABA: Szabó D. – Iván 9, Török 1, Vámosi 3, Mayer 2, Kukely A. 6 (1), Karacs 3. Csere: Csizmadia (kapus), Giricz, Andróczki 2, Szögi 1, Bucsi 3, Kukely K. 1, Bencsik 1, Borbély 1 (1). Vezetőedző: Papp Bálint.
SZISE: Rutka-Győrffy – Pécsi 2, Kulcsár 7 (2), Bártfay 1, Balogh B. 3, Balla 1, Pánczél 3. Csere: Pompor, Halápi (kapusok), Horváth A. 5 (4), Takács S. 1, Ferenczy 3. Vezetőedző: Nagy Attila.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 6/6.

Az összecsapás Kukely Anna hétméteres góljával indult, de rögtön óriási veszteség érte a Békéscsabát: a 2. percben Giricz Laura térdsérülést szenvedett, társai segítségével hagyta el a pályát és később nem is tért vissza a játéktérre. A házigazda a játékmegszakítást követően összeszedetten kézilabdázott, az 5. percben már 3:0-ra vezetett, ráadásul Szabó Dóra négy védést is bemutatott. A fővárosi együttes a 10. percben kettőre faragta hátrányát, de Iván Emese és Vámosi Panna vezetésével 10:5-re lépett meg a Békéscsaba. Papp Bálint forgatta a csapatát, a 24. percben Bucsi Lili hétre növelte a csabaiak előnyét, de a SZISE a félidő előtt kozmetikázott az eredményen. A csapatok 16:11-es hazai vezetésnél mentek a szünetre.

A fordulást követően felváltva érkeztek a találatok, a 37. percben négyre csökkentette hátrányát a vendég gárda. Papp Bálint együttese fokozatot váltott és a 44. percben a padról jól beszálló Karacs Jázmin góljait követően kilenc gólra növerlte a különbséget. A Békéscsaba a folytatásban tartotta előnyét, de az 51. percben mintegy 17 másodperc leforgása alatt kettős emberhátrányba került. A várakozásoknak megfelelően a fővárosi együttes a kiállítások leteltéig több alkalommal betalált, így az 53. percben hatra csökkent a házigazda előnye. Kiegészült a koncentrációban kissé visszaeső hazai csapat, de a SZISE továbbra is jól támadott és a védekezés is összeállt, így 30:26-ra javították az eredményt az 56. percre. A hajrát jobban bírta a viharsarki együttes, amely Iván Emese duplájával és Szögi Tímea góljával 33:26-ra megnyerte az összecsapást, így győzelemmel nyitotta a női kézilabda NB I/B felsőházi rájátszását.

A Békéscsabai Előre NKSE legközelebb március 19-én szombaton 18 órától lép pályára a 6. helyezett Kozármisleny SE otthonában.

A Békéscsaba-SZISE összecsapást hétfőn 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n!

Galéria

További programok »

FEL