Kézilabda: Hazai pályán, vasárnap indul a rájátszás a csabai lányoknak

2022. március 12. 06:25 | Papp Ádám Sándor

Vasárnap kezdi el a női kézilabda NB I/B rájátszását a Békéscsabai Előre NKSE. Papp Bálint együttese hibátlan alapszakaszt produkált, így az első pozícióból fogadja hazai pályán a Szent István Sportegyesületet.

A Békéscsabai Előre NKSE 18 győzelemmel zárta az NB I/B Keleti Csoportjának alapszakaszát, így megnyugtató előnyből várhatja a másodosztály rájátszását. A következő hetekben a keleti és a nyugati csoport legjobb 5 csapata mérkőzik meg egymással, majd a két legjobb együttes kezdheti a 2022/23-as idényt az NB I-ben.

– Már nagyon várjuk a rájátszást, mert ez fogja eldönteni, hogy melyik csapat jut fel az NB I-be, a következő hetekben a másodosztály legjobb 10 csapata versenyez majd. Nagyon bízunk benne, hogy ugyanolyan jól fog sikerülni, mint az alapszakasz, mindent megteszünk ennek érdekében – fogalmazott Vámosi Panna.

A Békéscsaba hibátlan alapszakaszt zárt, így 16 pontot vitt magával a rájátszásba, míg a nyugaton ötödikként záró SZISE mindössze 3 egységgel kezdi a playoffot.

– Talán ennek a mérkőzésnek az is lesz a nehézsége, hogy korábban még nem játszottunk velük. Az alapszakaszban is lehetett látni, hogy ősszel, amikor nem tudtuk feltérképezni az ellenfelek játékerejét, akkor volt, amikor nehezebben tudtuk sikerre vinni az adott mérkőzést. Bízok abban, hogy a lányok most olyan fizikai és mentális állapotban vannak, hogy itthon, hazai közönség előtt ez a mérkőzés nem okozhat gondot – emelte ki Mátéfi Eszter szakmai igazgató.

A Békéscsabai Előre NKSE – Szent István Sportegyesület másodosztályú bajnoki mérkőzés vasárnap 17 órától kezdődik a városi sportcsarnokban.

További programok »

FEL