Kézilabda: Algyőn zárják a 2021-es év bajnoki küzdelmeit a csabaiak

2021. december 3. 18:56 | Papp Ádám Sándor

A 4. helyezett Algyő otthonában zárja a 2021-es év bajnoki küzdelmeit a női kézilabda NB I/B-ben szereplő Békéscsabai Előre NKSE. A csabai lányok célja, hogy megerősítsék listavezető pozíciójukat és hibátlan mérleggel várják a pontvadászat januári folytatását.

A Békéscsabai Előre NKSE legutóbb a Ferencváros U19-es csapata ellen lépett pályára a másodosztályban, még november 20-án. A viharsarki együttes 5 gólos győzelmével megszerezte 10. bajnoki sikerét is ebben a kiírásban. Papp Bálint együttese legközelebb az Algyő ellen lép pályára, ahol a kemény védekezésen lesz a hangsúly, hiszen a csongrádiak a második legtöbb találatot jegyzik a másodosztály Keleti csoportjában.

– Nagyon jól kell védekezzünk az Algyő ellen, hiszen nagyon jó támadóik vannak. Ez azonban csupán félsiker. A kemény védekezésből való letámadás, gyors lerohanás gólok jelenthetik számunkra az újabb kétpontot – fogalmazott Vámosi Panna.

A csabai lányok továbbra is hibátlan mérleggel vezetik az NB I/B Keleti Csoportját, 20 megszerzett ponttal. Az Algyő 7 győzelemmel és 14 ponttal a 4. helyen áll.

– Saját magunkra kell fókuszálnunk, fontos, hogy a védekezésünk stabil legyen. A hazai mérkőzésen nagy hullámvölgyek jellemezték a játékunkat, ezt ki kell javítanunk. Úgy gondolom, hogy csak magunkra kell koncentrálnunk, tudjuk, hogy az ellenfél mire képes, fel fogunk belőlük készülni, úgy ahogy eddig tettük minden mérkőzésre, szeretnénk mindenképpen győzni – emelte ki Papp Bálint vezetőedző.

Az Algyő – Békéscsabai Előre NKSE bajnoki mérkőzés szombaton 16 órától kezdődik. A találkozót zárt kapuk mögött rendezik meg.

További programok »

Sport

Lifttel csak az öregek járnak – Lukács József 80!

Nemrégiben olvastam a Presser-könyvet, amelyben egy fejezet sem kapcsolódik kronologikusan a következőhöz. Hasonlóképp beszélgettem a minap a nyolcvanesztendős Lukács Józseffel, a csabai torna megkerülhetetlen élő legendájával.
2022. január 19. 15:14
FEL