Kézilabda: Rangadó előtt áll a Békéscsaba

2022. április 7. 16:55 | Papp Ádám Sándor

A szezon egyik legfontosabb mérkőzése előtt áll a női kézilabda NB I/B felsőházában szereplő Békéscsabai Előre NKSE. A listavezető viharsarki együttes szombaton a közvetlen rivális, második helyen álló NEKA csapatát fogadja hazai pályán.

A Békéscsabai Előre NKSE legutóbb április másodikán lépett pályára a másodosztály felsőházi rájátszásában. A csabai kézilabdázók a 7. helyezett Komárom otthonában hiába vezettek négy góllal a második félidő elején, végül 27:25-ös vereséget szenvedtek. Papp Bálint együttese szombaton rangadóra készül, ugyanis a közvetlen üldöző, NEKA csapata látogat Békéscsabára. A felek legutóbb a Magyar Kupa 4. fordulójában találkoztak utoljára, akkor az Előre NKSE 9 gólos hátrányból egyenlített és a döntetlennel továbbjutott a sorozatban.

– Hazai pályán sokkal komolyabban kell vennünk a NEKA elleni mérkőzést. A Magyar Kupában bebizonyítottuk, hogy van tartása a csapatnak, viszont hazai pályán nem engedhetjük meg, hogy az ellenfél diktálja a tempót – mondta Kukely Klára.

A Békéscsaba 10 győzelemmel és 2 vereséggel, 20 megszerzett ponttal vezeti az NB I/B felsőházi rájátszását. A Nemzeti Kézilabda Akadémia 18 megszerzett egységgel, szorosan a csabaiak mögött áll a második helyen.

– A NEKA csapata fiatal, tehetséges játékosokból áll, akik jól szervezett kézilabdát játszanak. Jó szakmai háttérrel rendelkeznek, a utánpótlás korosztályok legjobb játékosai ott vannak, a csapat tulajdonképpen az ifiválogatottra épül. Nekünk muszáj lesz a rutinunkat és a hazai pálya előnyét kihasználni: szurkolóink támogatásával egy olyan hangulatot kell teremteni, ahol mi dominálunk és a mi akaratunk érvényesül – emelte ki Papp Bálint vezetőedző.

A Békéscsabai Előre NKSE – NEKA másodosztályú mérkőzés szombaton 17 órától kezdődik a városi sportcsarnokban.

 

További programok »

Sport

FEL