Kézilabda: Orosházi búcsú a Magyar Kupától

2021. január 30. 10:29 | Kovács Dávid

Az Orosházi FKSE-LINAMAR 29-27-es vereséget szenvedett az SBS-Eger otthonában péntek este, így kiesett a Magyar Kupa 3. fordulójában.

SBS-Eger – Orosházi FKSE-LINAMAR 29-27 (13-11)

Magyar Kupa férfi kézilabda-mérkőzés. Eger, zárt kapuk mögött. Vezette: Medve, Südi.

Eger: Balogh T. 1 – Lezák 3 (1), Rédei 2, Machác 10, Kiss G., Bernatonis 1, Holdosi 2. Csere: Moscoso (kapus), Szepesi, Kovács M. 1, Szuharev 2, Tóth R. 3, Mándy, Száva 1, Tóvizi 2. Vezetőedző: Tóth Edmond. Orosháza: Özmusul – Pásztor M. 1, Peskov 1, Tóth K. 4, Molnár G. 6, Lele 4, Németh L. 3 (1). Csere: Kancel, Sakic 6, Bella 1, Lászlai 1, Kiss A. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 2+Kovács Márk az 59. percben kizárva. ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 1/1.

Az orosházi együttes hosszú kihagyás, három hónap után lépett pályára, előbb a koronavírus szólt közbe, majd jött a januári világbajnokság. Ratko Djurkovic vezetőedző kemény felkészülést diktált januárban, hiszen fontos mérkőzések következnek a bajnokságban februárban. Előtte viszont a kupában mutathatta meg magát az OFKSE, a 3. fordulóban az Eger otthonában kellett bizonyítani.

A vezetést a bajnokságban 10. helyen álló egriek szerezték meg, ám az Orosháza gyorsan fordított. A hazaiaknál a szlovák Simon Machác remekelt, már a találkozó elején négyszer volt eredményes, összességében pedig tíz találatig jutott. A félidő feléig a vendégek jártak előrébb, ezt követően azonban jött egy-két hiba támadásban, így az Eger visszevette a vezetést. A játékrész hajrája előtt 10-10-es állásnál Ratko Djurkovic időt kért, ez azonban nem segített, csapata mindössze egy gólt szerzett a következő percekben. A 29. percben Lev Szuharev, majd Machác is betalált, így a szünetben 13-11-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

Nem kezdte jól a második félidőt az Orosháza, az Eger egy 5-0-s sorozattal nyitott hétgólos különbséget alakított ki. Lassan hatott csak Ratko Djurkovic időkérése, Aldin Sakic és Molnár Gergő szépített az álláson. Simon Machác folyamatosan megjátszható volt, így a házigazda tarthatta a tisztes távolságot a csapatok között. Ezzel szemben Lele Ákosék megszenvedtek a támadásoknál, nehezen  boldogultak a helyzetek kialakításával, vagy ha az sikerült, akkor a hazaiak kapusával, a jó teljesítményt nyújtó Moscoso Péterrel. A hajrában zárkózott az Orosháza, a kispadról kiválóan beszálló Sakic góljai után már csak kettő volt a differencia. A hevesieknek azonban akadt válasza, Lev Szuharev és Kovács Márk eldöntötte a találkozó sorsát.

Az Eger 29-27-es győzelmével továbbjutott a következő fordulóba, az Orosháza pedig három hónap után lépett pályára és vívott nagy csatát egyik élvonalbeli riválisával.

 

További programok »

FEL