Kézilabda: Kikapott és kiesett az Orosháza az NB I-ből

2021. május 17. 07:22 | Kovács Dávid

Hatgólos vereséget szenvedett az Orosházi FKSE-LINAMAR a Budakalász együttesétől vasárnap este, ezzel eldőlt, hogy a szezon végén búcsúzik az élvonaltól.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Budakalász Kézilabda Zrt. 25-31 (11-15)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 100 néző. Vezette: Paska, Vastag.

OROSHÁZA: Özmusul – Pásztor M. 2 (1), PESKOV 10 (2), TÓTH K. 4, Döme 3, Sakic 3, Lászlai 2. Csere: Majdán (kapus), Kancel, Szabó M., Kiss A., Molnár G., Andrikó 1, Arnóczki. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.

BUDAKALÁSZ: VÁCZI D. – Varjú 1 (1), Radnic 3, Dávid M., ROTIM 6, Holpert 5, KONCZ 7. Csere: BOROS (kapus), PERISIC 5, Tyiskov, Prokop 1, Ceranic, Nagy N. 3, Kiss B., Maracskó. Vezetőedző: Csoknyai István.

Kiállítások: 12, ill. 6 perc+Dávid Máté a 34. percben kizárva. Hétméteresek: 5/3, ill. 2/1.

A mérkőzés eleje szoros volt, az első negyedóra után kettővel állt jobban a tabella középmezőnyében elhelyezkedő Budakalász. A folytatásban is a vendégek irányítottak és a szünetben 15–11-re vezettek.

Az OFKSE próbált kapaszkodni, de a 42. percben Aldin Sakic gólja után is négy volt a különbség (18-22). A Békés megyei csapat ennél közelebb már nem jött ellenfeléhez, a Budakalász a hét gólt szerző Koncz András, valamint a hat találatig jutó Matko Rotim vezetésével 31-25-re győzött. Az Orosházában Aleksei Peskov ugyan tízig jutott, de a pontszerzés így sem sikerült.

Ezzel eldőlt, hogy Ratko Djurkovic együttese már nem harcolhatja ki a bennmaradást az élvonalban, ugyan a hátralévő két meccsén még négy pontot gyűjthet, de a 12. Dabasnál rosszabb az egymás elleni mérlege.

 

További programok »

FEL