Kézilabda: Vereséggel búcsúzott az Orosháza az NB I-től

2021. május 27. 11:59 | Kovács Dávid

Az Orosházi FKSE-LINAMAR 33-25-re kikapott a Ferencvárostól szerda este, így vereséggel búcsúzott az élvonaltól.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Ferencvárosi TC 25-33 (13-16)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 150 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.

Orosháza: Özmusul – Pásztor M., Döme 2, Ushal 1, Sakic 4, Tóth K. 5, Lászlai 4. Csere: Majdán (kapus), Kancel, Peskov 3 (2), Kiss A. 4 (3), Molnár G. 1, Andrikó 1, Szabó M. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Ferencváros: Győri K. – Bujdosó 2, Ónodi Jánoskúti, Füzi 3, Bognár 2, Nagy B. 4, Kovacsics 9. Csere: Zernovic (kapus), Schuch, Imre B. 4, Pordán 2, Andjelic 1, Prainer 5, Mikita, Turák, Karai 1. Vezetőedző: Horváth Attila.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 1/0.

Az OFKSE kezdte jobban a mérkőzést, 3-2-re vezetett, de a ferencvárosiak zsinórban öt góllal válaszoltak, Kovacsics Péter négyszer talált a kapuba. A hazaiak edzője időt kért, próbálta megfékezni a fővárosiak lendületét. Ezt követően az Orosháza is megmutatta, hogy tud gyors lerohanásból gólokat szerezni, így pedig maradt látótávolságon belül. Az orosházi védelem is összeszedettebb volt, ez pedig Özmusulnak is segített a védéseknél. A házigazda a félidő hajrájában Kiss Axel értékesített büntetőivel jött közelebb ellenfeléhez (13-16).

A szünet után az Orosháza indult jobban, fel is zárkózott kétgólos különbségre. Egyenlítés helyett azonban az FTC lendült játékba és a hazai technikai hibákat kihasználva növelte a differenciát, ekkor újra Kovacsics Péter volt elemében, aki összesen kilenc gólig jutott. A hazaiak küzdőszellemére nem volt panasz, beállt a 4-5 gól az együttesek között. Az utolsó percek ismét a vendégeknek sikerült jobban, így végül magabiztos, nyolcgólos győzelmet arattak és bebiztosították 6. helyüket a táblázaton.

Az Orosháza vereséggel búcsúzott az elős osztálytól, ősztől pedig az NB I/B-ben próbálkozhat a visszajutással.

 

További programok »

Sport

MEVZA-kupa: A bronzéremért játszanak vasárnap a csabaiak

A csabaiak fiatal csapattal vágtak neki a MEVZA-kupa maribori négyes döntőjének. Március 2-án az elődöntőben – akárcsak tavaly – a horvát Mladost Zagreb fogadta a viharsarkiakat. Ezúttal viszont nem oda-visszavágós párharcban lehetett kivívni a fináléba jutást, hanem egyetlen mérkőzésen.
2024. március 2. 18:15
FEL