Kézilabda: A „kis” Veszprém átrohant az Orosházán

2021. február 15. 09:09 | Kovács Dávid

Az Orosházi FKSE-LINAMAR nyolc góllal, 31-23-ra kapott ki a bajnoki újonc, ám eddig is jól szereplő Veszprémi KKFT együttesétől vasárnap este.

K&H férfi kézilabda liga, 8. forduló
OROSHÁZI FKSE-LINAMAR-VESZPRÉMI KKFT 23-31 (15-18)
Orosháza, játékvezetők: Bujdosó, Horváth.
OROSHÁZA: Majdán, Özmusul (kapusok), Bella 1, Csányi, Döme 1, Kancel, Kiss, Lászlai 1, Lele 1, Molnár, Németh 4 (3), Pásztor 5, Peskov 2, Sakic 4, Tóth 1, Ushal 3. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
VESZPRÉM: Borbély, Miklós (kapusok), Bugyáki, Éles 7 (1), Fazekas 8, Füleki, Hári 3, Kristóf 4, Seregi 1, Somogyi, Szeitl 1, Szmetán, Tóth, Tóth, Tóth 4, Vajda 3. Vezetőedző: Tombor Csaba.
Kiállítások: 12, ill. 2 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.

Az orosházi együttes 2021-es hazai bemutatkozása nem sikerült a legjobban, hiszen hétgólos hátrányból egyenlített a Dabassal szemben, azonban értékes pontot veszített hazai környezetben.

Az első negyedórában fej-fej mellett haladtak a csapatok, többnyire az OFKSE vezetett, de a vendégek villámgyorsan válaszoltak minden találatra. A házigazda kemény védekezéssel kezdett, ennek eredményeképp gyorsan három kiállítást is összeszedett. A volt klasszis kapus Fazekas Nándor fia, Fazekas Gergő 19 perc alatt hat gól termelt és vezére volt a veszprémi gárdának az első félidőben. A hazai csapat a játékrész végén egy jó szakasszal zárkózott és látótávolságon belül maradt, de számos technikai hibát vétett az első harminc percben, így megérdemelt volt a háromgólos veszprémi előny. 

A fiatal, lendületes vendég együttes 3-0-s futással nyitott a szünet után, Ratko Djurkovic pedig időt is kért. Az OFKSE megállt támadójátékban, hibát hibára halmozott, a 2. félidőben 16 perc (!) kellett az első találathoz, Aldin Sakic gólja után már tíz volt a differencia, így tét nélküli hajrá következett. A veszprémi fiatalok a hajrában már nem rohantak, így nem lett kiütés a vége, de Lele Ákoséknak a pontszerzésre nem volt esélye.

Az Orosháza ezen a találkozón is sok hibával játszott és a Dabas elleni összecsapáshoz hasonlóan volt egy hosszú góltalansági szériája, amely miatt borítékolható volt a vereség. Az OFKSE maradt a 13. helyen, ráadásul szombaton a „nagy” Veszprém, a Bajnokok Ligája-szereplő Telekom érkezik az Eötvös sportcsarnokba.

A találkozó összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják majd a 7.Tv-n.

További programok »

FEL