Kézilabda: Magabiztos füredi siker Orosházán

2021. május 13. 08:11 | Kovács Dávid

Már az első félidő után kilenc góllal vezetett, végül 35-22-re nyert a Balatonfüred az Orosháza otthonában a férfi kézilabda NB I szerdai játéknapján.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Balatonfüredi KSE 22-35 (8-17)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 200 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth V.

Orosháza: Özmusul – Pásztor M., Peskov 4, Tóth K. 4, Döme 3, Sakic 1, Ushal 4. Csere: Majdán, Lászlai 4, Kancel, Szabó M., Kiss A. 2, Andrikó, Arnóczki, Csányi. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.

Balatonfüred: Andó – Rodríguez 2, Kemény 4, Topic 6, Szűcs B. 2, Szöllősi B. 6 (2), Bóka 2. Csere: Bősz (kapus), Pulay 5 (1), Kőhegyi 2, Draskovics 4, Brandt 1, Ág, Szmetán 1. Vezetőedző: György László.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/0, ill. 3/3.

A találkozót márciusban kellett volna lejátszani, azonban akkor a fürediek kérésére elmaradt az összecsapsá, most már nézők előtt jött a pótlás.

Az esélyesebb Balatonfüred jobban kezdett és 3-0-ra vezetetett a 6. percben. Ugyan a folytatásban volt egy kisebb megtorpanás, de György László csapata uralta az első félidőt. Az OFSE az időkérés után sem tudott igazán változtatni és még két hétméteres is kimaradt, így 17-8-as vendég előnyt mutatott az eredményjelző harminc perc játék után.

A fordulást követően sem állt be nagy fordulat a mérkőzésben, a hazaiak mestere 22-11-es hátrányban a 36. percben időt is kért. Ratko Djurkovic több fiatalt is bevetett az összecsapáson, de sokkal szorosabb a folytatásban sem lett az összecsapás. A házigazda a szezon során már sokszor használt kétbeállós játékkal is próbálkozott, azonban ezúttal ez sem vált be.

A Balatonfüred magabiztosan 35-22-re diadalmaskodott és maradt az élmezőnyben, az Orosháza pedig még nehezebb helyzetbe került a bennmaradást illetően.

 

További programok »

FEL