Kézilabda: Nehéz helyzetből, de bizakodóan várja a folytatást az Orosházi FKSE

2021. január 29. 13:25 | Papp Ádám Sándor

Gőzerővel készül a bajnokság folytatására a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Orosházi FKSE-Linamar együttese. Ratko Djurkovic csapata nehéz helyzetből várja a folytatást, de Orosházán bíznak abban, hogy megőrzik tagságukat az első osztályban a szezon végén.

Az Orosházi FKSE-LINAMAR NB I-es együttese a járványhelyzet miatt a 2020/21-es szezonban eddig csupán 7 mérkőzést játszott. A viharsarki gárda egy győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel áll jelenleg a tabella 13. helyén. A zöld-sárgák október 24-én játszottak utoljára tétmérkőzést, azt követően ismét felütötte a fejét a koronavírus Orosházán. Az együttes az elmúlt hónapokban szintentartó edzéseket végzett, januárban kezdődött az alapozás a bajnokság folytatására. A keret nem teljes: Döme Szabolcs sérült, valamint Alekszej Ushal és Kancel Ottó válogatott elfoglaltsága miatt később csatlakozik be a munkába.

– Január negyedikétől kezdtük az igazi kemény felkészülést. Remélem, hogy fizikálisan jók leszünk, de labdával lesz mit javítanunk, nagyon hiányoznak az edzőmeccsek az alapozásból. Ez nem csak nálunk van így, más csapatok is hasonló helyzetben vannak. A Magyar Kupa 3. fordulójában Egerbe utazunk, ez egy jó főpróba lesz a bajnokság folytatása előtt. Magam is kíváncsi vagyok arra, hogy milyen játékot fogunk nyújtani – fogalmazott Ratko Djurkovic vezetőedző.

A 2019/2020-as kiírásban az Orosháza a 13. helyen állt, amikor félbeszakították a bajnokságot. Az együttes célja az volt az új idényben, hogy javítsanak a helyezésen, azonban a koronavírus-járvány miatt az első osztályú tagság megőrzése vált prioritássá.

– Szerettünk volna javítani ebben az idényben a tavalyihoz képest, de visszajutottunk oda, hogy biztos legyen a bentmaradásunk. Azt követően látjuk majd, hogy mit tudunk elérni. Úgy gondolom, hogy jó csapatunk van, bár kevesen vagyunk és a tavaszi szezon sűrű lesz. Sok mérkőzés elmaradt ősszel, nem csak nekünk, hanem az ellenfeleinknek is. Szűk az állományunk, reméljük, hogy nem jönnek közbe sérülések vagy egy újabb járványhullám – mondta Vajer Tamás elnök.

Az orosházi kézilabdázók az NB I következő hét fordulójából hat alkalommal hazai környezetben szerepelnek. Az együttes csapatkapitánya elmondta: bízik abban, hogy értékes pontokat tudnak Orosházán tartani.

– A hazai mérkőzéseket a riválisok ellen meg kell nyerni. Hogy hazai vagy idegen pályán játszunk – a szurkolóink, a nézők nem jöhetnek be – kevésbé mérvadó. Síri csöndben játszani nem olyan, mint népes közönség előtt, viszont most meg kell találni a belső motivációt és felkészülni a mérkőzésekre. Az előttünk álló hónap nagyon komoly szakasza lesz a bajnokságnak – emelte ki Németh László.

A zöld-sárgák február 6-án szombaton folytatják az NB I küzdelmeit hazai pályán. Ratko Djurkovic együttese a jó erőkből álló, azonban pont nélküli Dabas gárdáját fogadja majd az Eötvös Sportcsarnokban.

További programok »

Sport

Röplabda egy héten keresztül – nyári tábort szervezett a BRSE

Már ötödik éve, hogy a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület megszervezi nyári táborát. A viharsarki klub programjának első turnusára több mint 50 gyermek jelentkezett. Az edzők naponta több edzést tartanak a fiataloknak, de ügyességi és kézműves foglalkozások is szerepelnek a palettán.
2021. június 24. 17:25
FEL