Kézilabda: Orosházi erőpróba Tatabányán

2021. március 20. 11:17 | Papp Ádám Sándor

A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Orosházi FKSE - LINAMAR együttese szombaton 18 órától a Tatabánya otthonában folytatja a bajnokságot.

A 9. helyezett Tatabányához látogat a sereghajtó Orosháza. A viharsarki együttes továbbra is az utolsó helyen áll a legmagasabb hazai osztályban, miután a Gyöngyös és az Eger ellen sem sikerült otthon tartani az értékes pontokat. 

A házigazda együttes idén mindössze három mérkőzést vívott, amelyből kettőt megnyert. A Komló és a Csurgó legyőzése után szerdán az Eger csapata vetett véget a Tatabánya győzelmi sorozatának, miután egy gólgazdag mérkőzésen a hevesiek három találattal többet szereztek. A komáromiak együttesében három játékos jár 30 gól felett: Győri Mátyás 33, Ancsin Gábor 34 és Juhász Ádám 42.

Az orosháziak vezetőedzője elmondta: az NB I 12. fordulójában céljuk a tisztes helytállás Tatabányán és a felkészülés a számukra sorsdöntő mérkőzésre.

– A Tatabánya jobb csapat, mint a Gyöngyös. Tudjuk, hogy ők számítanak az esélyesnek, de nekünk az a feladatunk, hogy száz százalékosan teljesítsünk és készüljünk azokra a találkozókra, ahol a bentmaradás miatt kötelező a pontszerzés – nyilatkozta a mérkőzés előtt az OFKSE honlapján Ratko Djurkovic vezetőedző. 

A Grundfos Tatabánya KC - Orosházi FKSE-LINAMAR bajnoki mérkőzés szombaton 18 órától kezdődik a Földi Imre Sportcsarnokban.

További programok »

FEL