Kézilabda: Csak egy pontot tudott otthon tartani Ratko Djurkovic együttese

2021. február 7. 13:05 | Papp Ádám Sándor

Több mint három hónap után játszott ismét bajnoki találkozót az Orosházi FKSE-LINAMAR együttese a férfi az NB I-ben. A viharsarki gárda szombaton a pont nélküli Dabasi KC VSE csapatát fogadta hazai pályán. A mérkőzés 19:19-es döntetlennel zárult.

A zöld-sárgák október 24-én játszottak utoljára tétmérkőzést, amikor az orosháziak hatgólos hátrányból álltak fel, végül döntetlent játszottak a Cegléd otthonában. A viharsarki együttes helyzetéről szóló cikkünkben már írtunk arról, hogy Ratko Djurkovic együttese szeretné a riválisok elleni soron következő mérkőzéseket két ponttal zárni és bebiztosítani bentmaradását az NB I-ben. Ilyen kötelező találkozó volt a szombati Dabas elleni összecsapás is.

A párharcot a vendég együttes kezdte jobban, amely a játék első 20 percében két-három gólos előnnyel rendelkezett. Az első játékrész hajrájában tovább nőtt a dabasiak előnye, a csapatok 13:9-es állással mentek nagyszünetre.

A fordulást követően tovább nőtt a vendégek előnye, a 40. percben már héttel vitt Tomori Győző csapata (17:10). A következő tíz perc azonban a hazaiaké volt. Az Orosháza 7:1-es szériát produkált, így 18:17-es dabasi előnnyel kezdődött meg a hajrá. Ugyan az 55. minutumban Tóth Károly Attila góljával már a hazaiak álltak jobban, két perccel később érkezett az egyenlítés, amely egyben beállította a 19:19-es végeredményt is.

Az Orosházi FKSE közösségi oldalára feltöltött mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a következőképpen értékeltek a szakvezetők:

– Az első negyven és az utolsó húsz perc között hatalmas kontraszt volt. A mérkőzés három negyedében kiválóan védekeztünk, ráadásul hét góllal vezettünk és tulajdonképpen egy megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből az utolsó húsz percben. Megyünk tovább, nincs idő keseregni, a folytatásban azért fogunk dolgozni, hogy a szerdai mérkőzésen két pontot szerezzünk – nyilatkozta Tomori Győző, a Dabasi KC VSE vezetőedzője.

– Nehéz mérkőzésre számítottam előzetesen. Tudtuk, hogy a Dabas jó formában van, sok meccset játszottak januárban a Liga Kupában, mi pedig nem. Borzasztó rosszul kezdtünk támadásban: nem voltak lerohanásaink és a ziccerek is hiányoztak. Az utolsó húsz percben bejött a taktika, ami a védekezésünket illeti és így örülhetünk az egy szerzett pontnak is – nyilatkozta Ratko Djurkovic, az Orosházi FKSE-LINAMAR vezetőedzője.

Az orosháziak február 14-én vasárnap a tabella kilencedik helyén álló Veszprémi KKFT-t fogadják hazai pályán az NB I-ben.

További programok »

FEL