Kézilabda: Hatgólos orosházi vereség Egerben

2021. május 11. 16:11 | Papp Ádám Sándor

Újabb vereséget szenvedett a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Orosházi FKSE-LINAMAR együttese. A viharsarkiak a 7. helyezett Eger csapatához látogattak, a találkozó a házigazda hatgólos győzelmével zárult.

A zöld-sárga szerelésben pályára lépő vendégek kezdték jobban a mérkőzést, akik hamar kétgólos előnyre tettek szert. A folytatásban az egriek gyorsan egalizáltak, majd a 9. perc végén már jobban álltak, ekkor 7:4 volt az állás. Az Orosháza azonban nem adta fel, tartotta a lépést a házigazdával. A félidő hajrája jobban sikerült az Egernek, a csapatok 16:14-es hazai vezetéssel mentek a szünetre.

A második játékrészt nagy lendülettel nyitotta a piros mezes hazai gárda, a 38. percben már hét találat volt a különbség. Az Orosháza a folytatásban nem tudta ledolgozni hátrányát. Az Eger 31:25-re nyerte mérkőzést.

– Az első harminc percben könnyű gólokat kaptunk buta hibákból, nem koncentráltunk eléggé. A félidőben is ezt beszéltük át az öltözőben. A fordulást követően kiküszöböltük a hibákat, a támadásunk jól működött – értékelt Tóth Edmond, az Eger vezetőedzője.

Az Orosháza vereségével továbbra is 6 megszerzett ponttal a tabella utolsó helyén áll. A viharsarki együttes matematikailag a hátralévő 4 fordulóban még bebiztosíthatja bennmaradását az első osztályban.

– Nem számítottam arra, hogy ilyen rosszul is tudunk védekezni, ez volt a mai mérkőzés kulcsa. Ha győzni akarunk, sokkal jobban kell játszanunk és védekeznünk is – emelte ki Ratko Djurkovic, a viharsarkiak szakvezetője.

Az Orosháza legközelebb szerdán lép pályára, amikor az 5. helyezett Balatonfüredi KSE együttesét fogadja hazai közegben.

További programok »

Sport

Márton Anita kettős érzéssel jött haza az isztambuli Eb-ről – videó

Márton Anita rekorderként hatodik lett az isztambuli kontinensbajnokságon. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club olimpiai bronzérmese, világbajnok súlylökője a hetedik fedettpályás Európa-bajnokságán versenyzett, és idei legjobbját érte el. A sportolóval a Kezdőkör című sportmagazinunkban beszélgettünk.
16:22
FEL