Kézilabda: Megnyerte első felkészülési meccsét az Előre NKSE

2018. augusztus 4. 11:45 | Papp Ádám Sándor

Pénteken délután játszották első edzőmérkőzésüket a csabai kézis lányok. Az Előre NKSE a Kecskemét együttesét látta vendégül a városi sportcsarnokban.

Átalakult kerettel kezdte el közel egy hónapja a felkészülést a viharsarki együttes. A lányok nyári szünetüket követően főként erőnléti edzésekkel nyitották az alapozást. Walfisch Mercédesz elárulta: felkészülésük felénél tartanak, még a keretnek is össze kell szoknia és mindenkinek formába kell jönnie.

-  Az első edzőmérkőzésen még biztos, hogy nem a legjobb formánkat mutatjuk meg, mi is szokjuk még egymást a pályán. Az edzőnk azt kéri tőlünk, hogy minél többet fussunk a mérkőzésen és már most is a védekezés kap óriási szerepet a játékunkban – fogalmazott az átlövő.

Az együttes vezetőedzője elárulta, hogy a felkészülés negyedik hete a legkritikusabb, akkor érződik a játékosokon leginkább a fáradtság. Horváth Roland hozzátette: lépésről lépésre kell haladniuk, de nagy hangsúlyt fektetnek a védekezésből történő lerohanásokra.

 

Kilenc góllal volt jobb a csabai gárda ellenfelénél (Fotó: Milyó Pál)

 

- Tudom, hogy a negyedik hetében vagyunk a felkészülésnek és még sok hibával játszunk majd. Pontatlanok leszünk a támadójátékban, a passzokban, a lövések tekintetében, de nem baj, ennek itt van az ideje, ez most még megtörténhet. A védekezést szeretném látni, hogy rendben működjön. Továbbá fontos a kapusteljesítmény és a lerohanások, de a gyors, dinamikus játékra is hangsúlyt fektetünk – emelte ki a szakvezető.

Az első tesztmeccs végül 32-23-as csabai sikert hozott. A legeredményesebb Walfisch volt tizenegy találattal, Szögi Tímea négy, Marija Agbaba, Dokovics Anasztázia, Giricz Laura és Bottó Róza három-három gólt szerzett. A csabaiak edzője értékelésében elmondta: helyenként látszott a játékosokon, hogy izgulnak, főként azok, akik most érkeztek. Horváth Roland azt is elárulta, hogy jövő héttől még nagyobb hangsúlyt fektetnek a taktikai edzésekre.

A szurkolók csütörtökön és pénteken újra hazai pályán láthatják az együttest a román Valcea és a szerb bajnok Yagodina ellen.

 

Sport

Röplabda: újra pályán a csabai utánpótlás

A Magyar Röplabda Szövetség Elnökségének döntése értelmében január 16-ától újra indítják a pandémia miatt szüneteltetett utánpótlás-bajnokságokat. Múlt hétvégén még csak három mérkőzést játszottak le, most pedig két nap alatt 140 találkozót rendeznek meg különböző korosztályokban.
2021. január 22. 18:51
FEL