Kézilabda: Nyolcgólos csabai vereség Újvárosban

2023. augusztus 1. 20:11 | Kovács Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE 37-29-re kikapott a Dunaújvárosi KKA ellen felkészülési mérkőzésen, kedden – számolt be a csabaiak közösségi oldala.

DUNAÚJVÁROSI KKA–EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE 37–29 (18–13)

A DKKA gólszerzői: Paróczy 5, Krupják-Molnár 5, Szalai 4, Borgyos 4, Csáki 3, Horváth A. 3, Nick 3, Agócs 2, Lakatos 2, Moreno 2, Bartók 1, Bouti 1, Sallai 1, Trawczynska 1.

A Békéscsaba gólszerzői: Lanistanin 7, Gyimesi 5, Szondi 3, Aranyi 2, Giricz 2, Mayer 2, Sándor 2, Török 2, Bencsik 1, Horváth 1, Jovicevic 1, Román 1.

A csabaiak első nyári felkészülési mérkőzésükön fölényes győzelmet arattak a másodosztályú Tempo KSE ellen, pénteken. Három nappal később már élvonalbeli rivális következett, a tavalyi bajnokság 10. helyezettje, a DKKA fogadta zárt kapus mérkőzésen Giricz Lauráékat.

A Fejér vármegyeiek már a félidőre is ötgólos előnyt gyűjtöttek, majd a folytatásban is megúrizték a vezetésüket és végül nyolc góllal nyertek.

– Termány Rita kisebb térdsérülés miatt nem állt a mai napon rendelkezésemre. Sok technikai hibával kezdtük a mérkőzést, emiatt az ellenfél ötgólos előnyhöz jutott, ezt pedig a félidőig meg is tartotta. A 20. percben Román Dorinát piros lappal kiállították. Az irányító kiválása tovább sújtotta a csapatot. A második félidőben is sok pontatlanság csúszott a védekezésbe és a támadásba egyaránt. Voltak pozitív dolgok is, melyekre lehet építeni, főleg támadásban – értékelt Rácz Sándor, a csabai együttes vezetőedzője.

A Békéscsaba pénteken a másodosztályú Orosházi Kézilabda Akadémia otthonában lép pályára legközelebb, szintén felkészülési mérkőzésen.

 

További programok »

FEL