Kézilabda: Idei második győzelmét aratta a Békéscsaba - galériával

2021. május 16. 20:25 | Papp Ádám Sándor

Idei második győzelmét aratta a női kézilabda NB I-ben a Békéscsabai Előre NKSE vasárnap! A csabai lányok az Érd együttesét fogadták és 30:26-ra nyertek a városi sportcsarnokban.

EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE–ÉRD 30–26 (15–12)

Békéscsaba, 350 néző. Vezette: Andorka M., Hucker.

BÉKÉSCSABA: MISTINA – ANDRÓCZKI 5, Török 2, Radojevic 4 (1), Agbaba 2, KUKELY A. 8 (1), Szabó P. 1. Csere: Szabó D., Csizmadia (kapusok), GIRICZ 2, Kukely K. 2, Mitrovic 4, Iván., Petika. Vezetőedző: Vida Gergő.

ÉRD: Györkös – Király 1, Sztankovics 3, Szabó K. 3 (1), Horváth D., KISS-WALFISCH 8 (2), Fekete 3. Csere: Győrffy (kapus), MÓD 4, Paróczy, Abilda 4, Kóka. Vezetőedző: Horváth Roland.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 7/3.

A két együttes még márciusban találkozott egymással a bajnokságban, amikor Érden a házigazda győzött 33:30-ra. A Pest megyei együttes ezúttal a két korábbi Békéscsabán is szereplő játékos, a sérült Mézes Laura és Kopecz Barbara nélkül érkezett a Viharsarokba.

Kiss-Walfisch Mercédesz góljával kezdődött a csapatok szezonbeli második találkozója. A folytatásban emberelőnyhöz jutott a Békéscsaba, majd Andróczki Flóra találatával egalizált. A narancssárga-fekete mezes vendégek két gyors gólt szereztek, amelyre Jelena Agbaba válaszolt csabai részről. Hiába került ismét létszámfölénybe az Előre NKSE, nem sikerült az egyenlítés (4:6). A hosszú perceken át tartó gólcsendet az érdiek törték meg, Vida Gergő időkéréssel reagált, miután csapata már három találattal állt rosszabbul a 15. percben. A folytatásban tovább növelte előnyét a vendég együttes, amely 11:7-re is vezetett. Csabai pillanatok következtek: Kukely Klára és Török Fanni gyorsan reagált a bekapott gólokra, így kettőre csökkent a hátrány. Szabó Dóra hétméterest fogott, majd Kukely Anna lőtt újabb gólt a kontra után. Az érdiek pontatlanul játszottak, rengeteg labdát elszórtak. Mistina Kitty védését követően Tamara Radojevic találatával egyenlített a Békéscsaba (12:12). Szabó újabb büntetőt hárított, Radojevic pedig pimasz mozdulattal ejtette át a vendégek kapusát a büntető vonalról, ezzel átvette a vezetést a hazai csapat a 29. percben (13:12). A félidő végén Kukely Anna lőtt gólt, majd az utolsó másodpercben még Giricz Laura is betalált, így 15:12-es csabai előnnyel zárult a játékrész.

A második félidő is Kiss-Walfisch góljával kezdődött, amelyre egyből válaszolt Ivana Mitrovic, majd Kukely Anna 18:14-re módosította az állást. A folytatásban felváltva érkeztek a találatok, de a 40. percre maradt a négygólos csabai előny (21:17). A játékrész feléhez érkezve két találatra csökkentette hátrányát az Érd, a hazaiak vezetőedzője pedig időt kért. Az emberhátrányt kihasználva Andróczki volt eredményes, de Kiss-Walfisch büntetőjével maradt a különbség a 47. percre (23:21). A csabaiakat ráadásul nagy veszteség érte, a mérkőzésen kiválóan védekező Tena Petika sérült meg, miután Dana Abilda esésekor eltalálta a horvát játékos térdét. Egy gólra zárkózott az Érd, de a csabai lányok nem riadtak meg a helyzettől és az 53. percben Kukely Anna hétméterese után három találat volt a különbség (28:25). Ismét kettőre csökkent a fór, amikor Kiss-Walfisch jutott újabb büntetőhöz, a játékos azonban kihagyta azt, így nem zárkózott tovább a vendég együttes. Mitrovic zörgette meg az érdiek hálóját, majd Mistina parádés védései következtek, az utolsó öt perc háromgólos csabai előnyből kezdődött. Az 59. percben Mitrovic szerzett újabb gólt, amellyel négyre nőtt csapata előnye és eldöntötte a mérkőzést. A Békéscsabai Előre NKSE 30:26-ra győzte le az Érd együttesét, amellyel Vida Gergő együttese idei második győzelmét aratta a bajnokságban.

Ugyan a Boglári Akadémia 34:31-re legyőzte az Alba Fehérvár együttesét, így már 11 ponttal áll a bennmaradást jelentő 12. helyen három fordulóval a bajnokság vége előtt, matematikailag a Békéscsaba még megőrizheti NB I-es tagságát. A lilák 6 egységgel az utolsó pozíciót foglalják el, de a hátralévő három mérkőzésen még gyűjthetnek hat pontot, amellyel elkerülnék a kiesést.

A csabai lányok legközelebb a Szombathely otthonában lépnek pályára május 22-én szombaton 16 órától.

 

Galéria

További programok »

Sport

Torna: vasárnap két döntő vár Szujó Hannára

Egy első, egy második és egy harmadik helyezést szállítottak a magyar tornászok az eszéki Világkupáról, ahol a nők kettő, a férfiak egy éremmel zárták a szerenkénti döntők első napját. A békéscsabai Szujó Hanna 6. helyen végzett.
2021. június 13. 09:31
FEL