Kézilabda: Győzelemmel zárná utolsó hazai mérkőzését a Békéscsaba

2022. május 13. 13:30 | Papp Ádám Sándor

A hetedik helyezett Komárom ellen folytatja a női kézilabda NB I/B felsőházi rájátszását vasárnap a Békéscsabai Előre NKSE. Papp Bálint együttese ugyan már biztosan aranyéremmel és feljutással zárja az idényt, szeretné győzelemmel zárni szezonbeli utolsó hazai mérkőzését.

A Békéscsabai Előre NKSE két héttel ezelőtt, a Kozármisleny legyőzésével bebiztosította, hogy a 2022/23-as idényben ismét az első osztályban szerepel. A csabai lányok egy héttel később a Pénzügyőr otthonában aratott sikerrel pedig megszerezték az aranyérmet a másodosztályban. A bajnokság azonban még nem ért véget, a Békéscsaba a Komárom ellen lép pályára hazai környezetben.

– Nincs más feladatunk attól függetlenül, hogy bajnokok vagyunk hétvégén is természetesen győzni szeretnénk, és mindent el kell követnünk, hogy ez sikerüljön is. A Komárom egy rutinos csapatnak számít. Az elmúlt mérkőzésen nagyon kevesen voltak, két-három meghatározó játékosuk is hiányzott, de nem tudjuk egyenlőre, hogy sérülés vagy más egyéb elfoglaltság miatt – fogalmazott Papp Bálint vezetőedző.

A két csapat legutóbb április 2-án találkozott egymással, akkor a Békéscsaba hiába vezetett 4 góllal a második félidő elején, végül a Komárom győzött 27:25-re. A csabai lányok szeretnének revansot venni a vereség miatt és győzelemmel zárni az idei utolsó hazai mérkőzésüket.

– Természetesen vissza szeretnénk vágni nekik a korábbi vereségért. Úgy gondolom, hogy a lányok vért fognak inni az elkövetkező meccs előtt, mert itthon, hazai közönség előtt mindenképp úgy szeretnénk befejezni a bajnokságot, hogy itt is győzelem legyen – emelte ki Kobela Tamara.

A Békéscsaba– Komárom másodosztályú mérkőzés vasárnap 18 órától kezdődik a városi sportcsarnokban.

További programok »

FEL