Kézilabda: Győzelemért utaznak Szekszárdra a csabai kézisek

2020. január 24. 15:35 | Hidvégi Dávid

A Békéscsaba Előre NKSE továbbra is a kiesést jelentő tizenharmadik helyen áll a női kézilabda NBI-ben. A csabaiak pénteken idegenben lépnek pályára a nyolcadik Dunaújváros otthonában, akik jelenleg Szekszárdon játsszák hazai mérkőzéseiket. A liláknak kötelező a pontszerzés, ha életben akarják tartani a bentmaradásról szóló álmaikat.

A Békéscsabai Előre NKSE 2019-ben eddig két mérkőzést játszott, amelyek mindegyikén az élmezőny csapatai ellen lépett pályára. A csabaiak előbb a Ferencvárostól, majd idegenben az Érd otthonában kaptak ki, utóbbitól 36-29-re. A lila-fehérek a legutóbbi meccs első félidőjében még egészen jól álltak, hiszen akkor még csupán két gólos hátrányban voltak. A klub egyik szélső játékosa elmondta, hogy milyen hibákat tapasztalt az előző összecsapáson.

– Az első félidő minden téren nagyon jól sikerült támadásban és védekezésben is. A második félidőben az elején még egészen jól tartottuk magunkat, de sajnos a végén nagyon lerohantak minket és sok eladott labdánk volt – elevenítette fel az előző mérkőzést Bottó Rózsa.

A viharsarki együttes pénteken a Dunaújvárosi Kohász KA otthonában lép pályára. A hazai csapat idén már három mérkőzést is játszott. A Duna-parti gárda a Győrtől és a Váctól kikapott, de idegenben győzni tudott a kilencedik helyn álló Alba Fehérvár otthonában. A Békéscsaba és a piros mezes újvárosiak legutóbb augusztusban találkoztak egymással a Városi Sportcsarnokban, akkor a DKKA győzött 29-27-re. Az NKSE kapusa, Balog Judit bízik a sikerben, hiszen nem szeretnének kiesni az első osztályból.

– Nagyon kemény mérkőzés várható, így arra számítunk, hogy nem lesz egyszerű. Úgy megyünk oda, hogy pontot vagy pontokat szeretnénk elhozni, hiszen számunkra most már minden egyes mérkőzés létfontosságú. Mindent megteszünk majd azért, hogy pontot szerezzünk, mert nem szeretnénk kiesni, ez meg sem fordul a fejünkben – mondta bizakodva a lilák ukrán válogatott kapusa.

 

(Fotó: Milyó Pál)

 

A napokban több vészjósló hír is megjelent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felől, de a klub vezetése a péntek délelőtt egy páratlan összefogást jelentett be. A DAK Acélszerkezeti Kft-vel és a FERR-RÁTA Kft.-vel kötött szponzori megállapodást a DKKA vezetősége, méghozzá egy olyan együttműködési csomag formájában, mely szponzorációs és TAO-s támogatást is tartalmaz, több mint 125 millió forint értékben, mindez május 31-éig realizálódik – jelentette be a klub hivatalos honlapja.

A Dunaújvárosi Kohász KA és a Békéscsabai Előre NKSE mérkőzése pénteken 18 órakor kezdődik a szekszárdi Városi Sport és Szabadidőközpontban.

További programok »

FEL