A Békéscsabai Előre NKSE zárt kapus tévés meccsen harcol a bent maradásért

2020. március 14. 08:34 | Hidvégi Dávid

Kizárólag a 7.Tv és a behir.hu közvetíti élőben a Békéscsabai Előre NKSE következő bajnoki mérkőzését. A csabaiak továbbra is a kiesés ellen harcolnak, szombat este a Szombathely lesz az ellenfelük egy sorsdöntő mérkőzésen. A magyar kormány úgy döntött, hogy a nagy létszámú sporteseményeket kizárólag zárt kapuk mögött lehet megrendezni a koronavírus megfékezése érdekében.

A csabai együttesből nyáron több játékos is távozik, hiszen Kovács Anett a Ferencvároshoz, Aleksandra Vukajlovic pedig a Debrecenhez igazol, Dragica Tatalovic pedig a szezon közben hagyta el az együttest. A csapat egyik szélsője hangsúlyozta: egy profi kézilabdázót nem befolyásolhatja az, hogy a jövőben máshol folytatja. Bottó Rózsa elmondta, hogy most mindenki a Szombathely elleni mérkőzésre koncentrál.

– Mindenképpen csak a győzelem fogadható el. Bízok benne, hogy minden játékosnak a helyén lesz az esze, és úgy fog játszani ahogy tud. A Szombathelynek a beállós játéka és a védekezése a legmeghatározóbb – fogalmazott a játékos.

A tabella 13. helyét elfoglaló Békéscsaba célja az első osztályú tagság megőrzése, amelyhez minden pontra szüksége van. Az együttes vezetőedzője szerint a Szombathely egy nagyon jó csapat, amelynek keretét több külföldi válogatott játékos is erősíti. Horváth Roland külön kiemelte a szerb hálóőr, Katarina Tomašević teljesítményét. A szakvezető hozzátette: minden mérkőzésre nehéz felkészülniük, hiszen a sérülések miatt kevesebb bevethető játékos ül a kispadon.

– Nagyon nehéz a taktikai elemeket lemodellezni, akár ha az egymás elleni játékról beszélünk, mert nem tudunk magas színvonalú játékosokat egymásnak ereszteni. Ez ahhoz lenne fontos, hogy az adott kézilabdázók föl tudjanak készülni. Ilyenkor a legfontosabb az hogy a lányok fejben ott legyenek a mérkőzésen – részletezte Horváth Roland.

A csapat helyzetét az is nehezítheti, hogy a klub ezúttal sem fogadhat nézőket a városi sportcsarnokban. A zárt kaput ezúttal a Magyar Kézilabda Szövetség rendelte el, miután a magyar kormány bejelentette koronavírus miatti veszélyhelyzetet. Ez azt jelenti, hogy a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket nem lehet megrendezni. A szurkolók azonban nem maradnak le a kedvenc csapatuk találkozójukról, mivel azt a Békéscsabai Médiacentrum élőben közvetíti.

– A Békéscsabán megrendezett mérkőzések is zárt kapusak lesznek, de az a célunk, hogy a szurkolók ne maradjanak le egyetlen mérkőzésről sem, ezért a város médiája a Békéscsabai Médiacentrum a felületein közvetíti ezeket a mérkőzéseket. Elsőként a szombati Békéscsaba–Szombathely női kézilabda mérkőzést – mondta el a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője, Diós Zsolt.

A Békéscsabai Előre NKSE – Szombathelyi KKA mérkőzés szombaton 18 órától élőben látható a 7.Tv-n és a behir.hu közösségi felületein.

További programok »

Sport

Október 17-én ismét lesz 4 Labda Bajnokság

Már javában zajlik a 4 Labda Bajnokság szervezése Békéscsabán. A már több mint 10 esztendeje létező rendezvényt Kormos Mihály, a BRSE korábbi szakmai igazgatója hívta életre. A program szervezését négy évnyi szünet után a Körös Tollaslabda Sport Egyesület vállalta el. A szervezők családi és baráti csapatok nevezését várják.
2021. szeptember 21. 18:20
FEL