Kézilabda: Gólzáporos győri siker a Csaba ellen

2020. március 5. 07:43 | behir

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC 45-28-re legyőzte a Békéscsabai Előre NKSE együttesét a női kézilabda NB I 18. fordulójában.

A villámgyors kézilabdát játszó győriek nyomban bekezdtek, Anna Mette Hansen és Kari Brattset góljaival tíz perc után jelentős előnyre tettek szert - írja a csabai klub hivatalos oldala. A vendégek igyekezetéből eleinte annyira tellett, hogy minden második hazai találatra válaszoltak. A félidő középső szakaszában Stine Oftedal repítette a zöld-fehéreket, csabai oldalon pedig Barján Bianka jeleskedett, igaz neki sem volt hibátlan a játéka. A 18. percben először volt tíz találat a két csapat között, onnan azonban még a feljavuló Kovács Anett jóvoltából visszakapaszkodtak a viharsarkiak. A féidőben 22-14-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A második félidő elején is Oftedal teljesítménye jelentette a legnagyobb kihívást a látogatóknak, akit képtelenek voltak tartani. A győriek kapujában pedig Kari Aalvik Grimsbö parádézott, aki valósággal „megbabonázta” a lilákat. A különbség közben gyorsan nőtt a csapatok között. Horváth Roland együttese a játékrész középső harmadában jobban védekezett és pontosabban támadott, ennek hatására tartani tudta a lépést a vendéglátókkal. Az ötszörös BL-győztes a végjátékra ismét rátett egy lapáttal és végül tetszetős különbséggel váltotta be a papírformát.

A Győr 45-28-re nyert és továbbra is vezeti a bajnoki táblázatot. A csabaiak legközelebb hazai pályán szerepelnek a Szombathely ellen, március 14-én, szombaton.

 

További programok »

FEL