Kézilabda: Magabiztosan nyert a világsztárokkal érkező Győr Békéscsabán

2021. március 2. 17:39 | Kovács Dávid

Fölényes, 41-20-as győzelmet aratott a Győri Audi ETOK KC az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE otthonában a női kézilabda NB I keddi játéknapján.

NŐI KÉZILABDA NB I
EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Győri Audi ETO KC 20–41 (11–21)

Békéscsaba, zárt kapuk mögött. Vezette: Héjjas, Kránitz
BÉKÉSCSABA:
Szabó D. – Andróczki 2, T. RADOJEVIC 5 (2), J. Agbaba 3, Giricz 2, I. Mitrovic 1, Szabó P. Csere: Csizmadia, Mistina K. (kapusok), Bucsi 2 (2), Török F., Kukely K., T. PETIKA 4, Gyenes, Bencsik 1 (1). Megbízott edző: Fábián Csaba.
GYŐR:
Leynaud – Lukács V. 3, NZE MINKO 6, S. Oftedal 2, Edwige 2, V. Kristiansen 3 (2), FODOR CS. 5. Csere: GLAUSER (kapus), Brattset 2, Görbicz 2 (1), ANNE M. HANSEN 4, E. Amorim 5, FALUVÉGI D. 7, Csekő. Vezetődző: Danyi Gábor.
Kiállítások:
4, ill. 4 perc
Hétméteresek:
6/5, ill. 4/3
MESTERMÉRLEG
Fábián Csaba:
Sajnos nem hittünk abban, hogy védekezésben nagyobb ellenállást is kifejthetünk. Sok gólt kaptunk, de ez a Győr érdeme is, mert a gyors kézilabdát nemcsak a BL-meccseken, hanem ellenünk is bemutatta. A tizenéves játékosainknak óriási élmény volt világsztárok ellen játszani, remélem, megérezték, hogy hová lehet fejlődni.
Danyi Gábor:
Sűrű menetrend közepén vagyunk, de mindig felkészülünk az adott ellenfélre. A koncentrációnk nem volt olyan, mint a korábbi mérkőzéseinken, ám dinamikusan kézilabdáztunk. Próbáltam elosztani a feladatokat, hogy mindenki egyforma lehetőséghez jusson.

A csabai együttesből továbbra is Kukely Anna volt a legnagyobb hiányzó, az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győr viszont szinte a legerősebb összeállításában érkezett a Viharsarokba.

A Békéscsaba szerezte a mérkőzés első találatát: Tamara Radojevic hetesből volt eredményes (1-0). A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjére készülő vendégeknél Estelle Nze-Minko kezdte nagy lendülettel a találkozót, a 6. percben már három gólnál járt (2-5). A házigazda próbálta tartani a lépést: beállóból Jelena Agbaba és Giricz Laura is eredményes volt, Szabó Dóra pedig több védést is bemutatott (6-8). A vendégek azonban tempót váltottak, Eduarda Amorim és Lukács Viktória is belelendült, a csabaiak pedig nehezen tudták lelassítani a győri akciókat (8-15). A Vida Gergőt helyettesítő Fábián Csaba időt is kért, a kapuban pedig Szabót Csizmadia Fanni váltotta. A vendégeknél a norvég világsztárok is bejelentkeztek a mérkőzésbe: Anna-Mette Hansen és Veronica Kristiansen góljai után már tíz  volt a csapatok között (9-19). A szünetig nem nőtt tovább a differencia, a Győr 21-11-es előnnyel zárta az első harminc percet.

 

Jelena Agbaba (labdával) ezúttal is jó teljesítményt nyújtott (Fotó: Such Tamás)

Jelena Agbaba (labdával) ezúttal is jó teljesítményt nyújtott (Fotó: Such Tamás)

 

A fordulást követően a Boglári Akadémia ellen és az első félidőben sem játszó Tena Petika szerezte az első gólt, majd kiderült, hogy a vendégcsapat is tud hibázni: Faluvégi Dorottya ejtését Csizmadia védte, majd Görbicz Anita dobott mellé egy büntetőt. A jövőre már sportigazgatóként dolgozó Görbicz pillanatokkal később javított, szélről lőtt látványos gólt (12-23). A Győr keményített védekezésben, a házigazda pedig több hibát vétett, ebből pedig jöttek is a gyors győri gólok (13-27). Faluvégi ugyan még egy ejtést elrontott, de újabb lerohanás végén már betalált. Egy bő ötperces csabai gólcsendet Giricz Laura tört meg, de a házigazda sokkal közelebb nem tudott zárkózni ellenfeléhez. A csabai kapusok elharmadolták egymás között a találkozót, az utolsó húsz percre Mistina Kitty érkezett a csabai kapuba. A vasárnapi Bajnokok Ligája-folytatásra készülő Győr a hajrában azt tűzhette ki célként, hogy húsz gólra növeljék a különbséget: az 56. percben Beatrice Edwige révén ez össze is jött (18-38).

A Győr végül a hét gólt szerző Faluvégi Dorottya vezetésével 41-20-ra diadalmaskodott és továbbra is 100 százalékos a bajnokságban. A Békéscsaba nem vallott szégyent a világsztárokkal felálló ETO ellen, több biztató momentumot is elraktározhatott a folytatásra. A tabellán továbbra is 14. helyen álló csabai együttes egy hét múlva a Szombathely gárdáját fogadja, szintén a városi sportcsarnokban.

 

Galéria

További programok »

FEL