Kézilabda: először játszik hazai közönség előtt az új szezonban az Előre NKSE

2022. szeptember 10. 15:30 | Papp Ádám Sándor

Első alkalommal szerepel hazai pályán vasárnap a női kézilabda NB I 2022/23-as kiírásában az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE. Papp Bálint együtttese az elsőosztály nyitófordulójában négygólos vereséget szenvedett a Dunaújváros otthonában, vasárnap azonban hazai pályán a Vác ellen megszerezheti szezonbeli első pontjait.

A 2022/2023-as bajnoki idény második összecsapására készül az újfent NB I-ben szereplő EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE. A viharsarki együttes szombaton a Dunaújváros otthonában kezdte meg az élvonal küzdelmeit. Papp Bálint csapata ugyan az első félidő végén egygólos előnyből várta a folytatást, a hazaiak végül 30:26-os sikert arattak.

– Úgy éreztük belülről a lányokkal, hogy az elején nem álltak össze a dolgok. Az első 10 percben volt egy üresjárat és a második félidőben is akadt egy ilyen periódus. Ezt próbáljuk kiküszöbölni és az üres járatokat elkerülni, valamint védekezésben és támadásban is tovább fejlődni – mondta a behir.hu kérdésére Szabó Dóra.

A Békéscsaba vasárnap a Vác ellen mutatkozik be hazai pályán a 2022/23-as idényben. A Pest megyei együttes a nyitófordulóban 4 góllal múlta felül a Siófok csapatát.

– Úgy gondolom, hogy a Vác egy komplett és jó csapat. Jó játékosok érkeztek a távozók helyére. A vasárnapi mérkőzésen figyelnünk kell a gyors lerohanásaikra, hiszen csapatszinten nagyon jól hozzák át a labdát a pályán. Továbbá az a néhány kulcsjátékos, amely a Vác játékát megszabja, rájuk kell fokozott figyelmet szentelnünk – ismertette Papp Bálint vezetőedző.

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Praktiker-Vác NB I-es bajnoki mérkőzés vasárnap 18 órától kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

További programok »

Sport

Röplabda: Domináns győzelem az MTK otthonában

Egy hete nem lépett pályára a Swietelsky-Békéscsaba az előző heti maratoni idegenbeli túra óta, hogy aztán február első szombatján az MTK otthonában folytassa az Extraligát. Jó hír, hogy Ceyda Aktas és Molcsányi Rita is a csapattal tarthatott Budaörsre, igaz, egyikük sem a kezdőben kapott helyet.
2023. február 4. 21:01
FEL