Kézilabda: Egy félidőnyi szoros csata a BL-győztes ellen

2019. október 9. 21:14 | Kovács Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE 30-19-es vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC ellen.

 

BÉKÉSCSABAI ENKSE–GYŐRI AUDI ETO 19-30 (10-13)
Békéscsaba, játékvezetők: Rontó, Szanyi.
BÉKÉSCSABA: Balog, Csizmadia, Horvát (kapusok), Agbaba, Barján 1, Bottó 1, Dombi, Kopecz 6 (2), Kovács 2, Kukely 1, Marincsák 4, Mézes 2, Vukajlovic 2. Edző: Horváth Roland.
GYŐR: Kiss É., Leynaud, Németh Zs. (kapusok), Amorim 3, Bódi 2, Brattset, Bulatovic 3, Edwige 2, Faluvégi 1, Fodor 3, Hansen 5 (1), Knedlikova, Kürthi, Nze-Minko 2, Oftedal 7 (2), Puhalák 2. Edző: Danyi Gábor.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 5/2, ill. 4/3.

A csabaiak kezdték jobban a mérkőzést, a 7. percben 3-1-re vezettek. A Győr ugyan gyorsan eszmélt is három góllal válaszolt, de a hazaiak visszavették az előnyt a félidő közepéhez közelítve. A házigazdák kemény védőfalat állítottak, ezzel pedig a BL-győztes dolgát is megnehezítették. Horváth Roland együttese szoros csatát vívott ellenfelével az első félidőben, az ETO három góllal állt jobban 30 perc játék után.

A hazai csapat mindössze 13 játékost nevezett az összecsapásra, míg a vendégek kihasználták a lehetőségeket, Danyi Gábor szinte mindenkinek lehetőséget adott a bizonyításra. Ez főként a szünet után látszódott a játékon. Stine Oftedal találataival nőtt a különbség a csapatok között és a 46. percben először alakult ki a tízgólos differencia (16-26). A gólnélküli szériát Kukely Anna szakította meg és talált a győri kapuba. A hazai kapuban Csizmadia Fanni jelentkezett védésekkel, így nem nőtt nagyobbra a távolság az együttesek között.

A Győr végül 30-19-re győzött és hat mérkőzés után is hibátlan a bajnokságban. A Békéscsaba azonban továbbra is pont nélkül a 13. helyen áll. A lilák legközelebb az újonc Szombathely ellen lépnek pályára alsóházi rangadón.

A Békéscsaba-Győr összecsapást csütörtökön 21 órától láthatják a 7.Tv-n!

 

További programok »

Sport

Megállapodtak az iskolai karateoktatásról

A karate sportág testnevelési órákon zajló - az elmúlt időszakban már több iskolában is elindult - oktatásáról írt alá együttműködési megállapodást Mészáros János, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke és Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese csütörtökön.
12:18
FEL