Kézilabda: A Mosonmagyaróvár ellen zárja az évet a Békéscsabai Előre NKSE

2020. december 29. 07:14 | Papp Ádám Sándor

Utolsó mérkőzését vívja 2020-ban a Mosonmagyaróvár ellen a Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I-ben. A csabai kézilabdázók több, mint egy hónap szünet után lépnek pályára tétmérkőzésen szerdán.

A Békéscsabai Előre NKSE együttese legutóbb november 21-én szerepelt bajnoki találkozón. A viharsarki együttes akkor a Siófok gárdáját fogadta hazai pályán és Vida Gergő együttese tizenegy gólos vereséget szenvedett. A csabai lányok szerdán a tabella harmadik helyén álló Mosonmagyaróvár gárdáját fogadják hazai környezetben.

– Önfeledten kell játszanunk úgy gondolom, tét nélkül kell felfognunk a mérkőzést, az ellenfélnek van veszítenivalója. Ezt is egy gyakorló meccsnek szánjuk, de nyerni szeretnénk, mint minden egyes találkozón – fogalmazott a behir.hu kérdésére Andróczki Flóra.

A két együttes az idei bajnoki kiírásban már találkozott, a szeptemberi mérkőzés 30-26-os mosonmagyaróvári sikert hozott. A Békéscsaba több, mint egy hónapja nem játszott tétmérkőzést, azonban a felkészülés nem úgy zárult, mint ahogy azt az együttes szakmai stábja tervezte.

– Nem volt zökkenőmentes a felkészülésünk, aki itt volt, annak jól sikerült, de három felnőttjátékossal csináltuk végig. Több játékosunk sérüléssel bajlódik, illetve betegséggel, többen még kardiológiai vizsgálatra várnak, valakinél pedig szövődmények léptek fel, így az orvosok eltiltották a versenyszerű sporttól. Megtépázva várjuk a mérkőzést három darab felnőttjátékossal és gyerekekkel kiegészülve – emelte ki Vida Gergő vezetőedző.

A Békéscsabai Előre NKSE – Mosonmagyaróvár bajnoki mérkőzés szerdán 17 órától kezdődik a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban. A találkozót élőben közvetítjük a 7. TV-n, valamint a behir.hu online felületein.

FEL