Kézilabda: A másodosztály bajnoka látogat szombaton a városi sportcsarnokba

2023. szeptember 20. 19:15 | Hidvégi Dávid

Az NB I/B tavalyi bajnokát, a Vasast fogadja hazai pályán a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda első osztály negyedik fordulójában! A liláknak minden esélyük megvan arra, hogy a szombati összecsapáson megszerezzék idei második bajnoki győzelmüket.

Felszabadult hangulatban zajlott a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE szerdai edzése, hiszen az együttes a harmadik fordulóban megszerezte első győzelmét és pontjait az NB I új szezonjában. A csapatnak a két éllovas, a Győr és a Ferencváros legyőzésére nem mutatkozott valós esélye, azonban az első valódi ellenfelet, az Alba Fehérvárt négy góllal, 35-31-re legyőzte.

– Nagyon örültünk neki, hogy a Fehérvár ellen sikerült győzni, hiszen ez volt az első komolyabb mérkőzésünk az évben és rögtön megszereztük az első két pontot. Nagyon örültünk neki, hogy rengeteg szurkoló el tudott utazni Székesfehérvárra és fontos pillanatokban átsegítettek minket a nehezebb szakszokon – mondta Kukely Klára, a csapat játékosa.

A Békéscsaba szombati ellenfele a Vasas az előző idényben 46 ponttal nyerte meg az NB I/B-t, ezzel kivívta az első osztályú szereplés jogát. Az újonc rögtön az első fordulóban győzött a NEKA ellen 27-23-ra, azonban a Debrecen és a Dunaújváros ellen már vereséget szenvedett.

– Jó csapat, hasonlít nagyon a játéka arra, amit a Székesfehérvár csinál, sokat szaladnak. Erősen fizikális mérkőzés vár ránk – mondta a vezetőedző. Rácz Sándor hozzátette, ugyan a csapatnak van néhány megbetegedett játékosa, de ez nem befolyásolja a felkészülést.

A Békéscsaba-Vasas találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

Galéria

További programok »

FEL