A listavezető FTC-hez látogat szerdán a Békéscsabai Előre NKSE

2024. február 13. 19:00 | Hidvégi Dávid

Újabb nehéz mérkőzés vár a Békéscsabai Előre NKSE csapatára a női kézilabda NB I tizenötödik fordulójában! Rácz Sándor együttese szerdán este a listavezető Ferencvároshoz látogat.

A Békéscsabai Előre NKSE múlt csütörtökön az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győrt fogadta hazai pályán. Rácz Sándor csapata tízgólos, 34-24-es vereséget szenvedett a bajnokságban második helyen álló együttestől. A lila-fehér csapatra szerdán sem vár könnyű mérkőzés, ugyanis a 100 százalékos mérleggel listavezető Ferencvároshoz látogat.

– Szeretnénk tisztességesen helytállni és gyakorolni a saját játékunkat, amivel felkészülhetünk azokra a meccsekre, amelyek számunkra fontosak – mondta a csapat kapusa, Szabó Dóra.

A két csapat szeptemberi mérkőzésén 42-26-os ferencvárosi győzelem született. Az FTC jelenleg egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, két ponttal vezeti az NB I-et a második Győr előtt. A zöld-fehérek legeredményesebb játékosa a bajnokság góllövőlistáját vezető, eddig 106 gólt szerző Klujber Katrin, így a csabai védelemnek rá mindenképpen figyelnie kell. A lilák továbbra is a szezon végén bennmaradást érő 12. helyen állnak 7 ponttal. A Békéscsaba utoljára január 13-án aratott győzelmet a Kozármisleny ellen hazai pályán.

– Nehéz sorozatban vagyunk, mert a három legjobb magyar csapattal a Győrrel, a Ferencvárossal és a Debrecennel játszunk egymás után. Célunk, hogy felkészüljünk a bajnokságra hátra lévő szakaszára. A Győr ellen negyven valahány percig jól játszottunk, szeretnénk az FTC ellen is. A játék mellett fontos, hogy javítsunk a védekezésünkon – fogalmazott a mérkőzés előtt Rácz Sándor vezetőedző.

A Ferencváros-Békéscsaba mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik az Elek Gyula Arénában.

További programok »

FEL