Kézilabda: Jön a Békés vármegyei kupa rangadó

2023. november 15. 15:06 | Hidvégi Dávid

Megkezdi szereplését a női kézilabda Magyar Kupában a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE. A lilák ellenfele az NB I/B-s Zengő Alföld Orosházi KA lesz idegenben, szerdán este a Békés vármegyei rangadón.

A női kézilabda Magyar Kupában immáron a harmadik fordulót rendezik meg a héten. Ez az első játéknap, amikor már élvonalbeli klubok is csatlakoznak a sorozathoz. A Békéscsaba az Orosháza otthonában kezdi meg szereplését a kupában. Az orosházi női kézilabda klub jelenleg a másodosztályt, az NBI/B-t erősíti, ahol tíz fordulót követően tizenöt ponttal a negyedik helyen áll a tabellán. Eddig mindössze két találkozón szenvedtek vereséget, még az első játéknapon, Szigetszentmiklóson kaptak ki hat találattal, illetve Hajdúnánáson 23-20 arányban, majd Komáromban hagytak egy pontot, a 27-27-es összecsapást követően. Hazai környezetben még veretlenek az orosháziak, hiszen mind az öt mérkőzésüket megnyerték, a legutóbbit vasárnap, a Ferencváros U19-es csapata ellen, 29-23-ra. Irányítójuk, Zavaczki Boglárka révén egy komoly gólzsákjuk is van, ugyanis a fiatal játékos 83 találattal vezeti az NB1/B góllövő listáját. Az Orosháza már az előző fordulóban becsatlakozott a kupa küzdelmekbe az NB II-es Füzesabony 34-22-es idegenbeli legyőzésével.

– Szeretnénk továbbjutni a Magyar Kupában a megyei rangadón. Az Orosházának most jól megy a bajnokságban. A Mosonmagyaróvár ellen az első 50 percben jól játszottunk, ebből szeretnénk építkezni a szerdai mérkőzésen – mondta Termány Rita, a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE játékosa.

Az Előre jelenleg négy ponttal az NB I tizenharmadik helyén áll. A lila-fehérek a balatonboglári 23-19-es, idegenbeli sikert követően, pénteken a Mosonmagyaróvár vendégeként léptek pályára. A csabaiak az utolsó tíz perc kezdetekor még egy góllal, 29-28-ra vezettek, de végül a hazaiak egy 10-0-ás sorozatot produkálva 39-30-re nyerték a találkozót. Az Orosháza és a Békéscsaba legutóbb a 2021/22-es szezonban játszott egymás ellen, amikor a megyeszékhely csapata még a másodosztályban szerepelt. Akkor a Csaba mindkét mérkőzésen győzött.

– Minden kupameccs veszélyes, amiről jó tapasztalataim vannak, mert többször nyertem gyengébb csapattal. A kupát mindig komolyan kell felfogni, hiszen szeretnénk minél messzebb jutni – fogalmazott Rácz Sándor vezetőedző.

Az Orosháza-Békéscsaba Magyar Kupa mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik az Eötvös csarnokban.

További programok »

FEL