Jön Kelet-Magyarország legnagyobb női kézilabda rangadója

2023. október 5. 15:49 | Hidvégi Dávid

Pénteken 18 órától rendezik Kelet-Magyarország legnagyobb női kézilabda rangadóját az NB I 5. fordulójában. A Békéscsaba a tabella tizenkettedik helyéről várja a Bajnokok Ligájában szereplő Debrecen elleni idegenbeli összecsapást.

A Békéscsaba a Győr és a Ferencváros elleni vereséget követően megszerezte első pontjait az Alba Fehérvár 35-31-es legyőzésével. A csapat a legutóbbi fordulóban viszont hazai pályán ismét vereséget szenvedett, a Vasas 26-23-ra nyert a városi sportcsarnokban. A lilák ezzel fontos két pont megszerzését szalasztották el, ráadásul pénteken az ősi rivális, a bajnokságban harmadik helyen álló, Bajnokok Ligájában szereplő Debrecenhez utaznak. Az előző idényben a Győr és a Fradi kivételével senki sem tudott két ponttal távozni a debreceni Hódos Imre Sportcsarnokból, bár a Siófoknak azért egy döntetlen még összejött.

Az idei kiírásban pedig a Vasast győzték le otthon 31-23-ra, majd legutóbb a Dunaújváros fölött arattak egy 31-19 arányú győzelmet. Ezenkívül Székesfehérváron nyolc, Balatonbogláron meg tizenegy góllal tudtak diadalmaskodni, így még veretlenül az FTC mögött a harmadik helyen állnak a bajnokságban. Idén azonban a nemzetközi kupában is komoly kihívás vár rájuk, ugyanis az előző idényben megszerzett harmadik helyükkel szabadkártyát kaptak a Bajnokok Ligájában, melyet hazai pályán egyből egy győzelemmel kezdtek, a Sävehof gárdáját fektették két vállra 32-29 arányban. A folytatás azonban már nem alakult ennyire jól a piros-fehéreknek, mert Győrben 35-23-ra, legutóbb pedig Odensében 33-30 arányban kikaptak. De a második cívisvárosi összecsapásukon is alulmaradtak tíz góllal a Bietigheimmel szemben.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, mert a Debrecen jó erőt képviselő csapat. Nem vagyunk egyszerű helyzetben, mert több hiányzónk is van, viszont igyekszünk helytállni és egy jó mérkőzést játszani. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de szívünket, lelkünket ki fogjuk tenni a pályára egymásért – fogalmazott Pásztor Bettina, a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE kapusa.

A Békéscsaba tíz éve nyeretlen Debrecenben, hiszen legutóbb 2013 decemberében győzött idegenben 28-23 arányban. Egyik legnagyobb riválisával szemben legutóbbi sikerét még 2019 februárjában aratta, amikor 31-29-re nyert hazai pályán. Rácz Sándor vezetőedző helyzetét nehezíti, hogy a Vasas elleni mérkőzés utolsó percében térdsérülés miatt elveszítette a csapat kapitányát. Giricz Laurát végül nem műtik meg, de így is legalább három hónap kihagyás vár rá.

– Ez az utolsó két hét nagyon nehéz volt az edzések szempontjából a sok hiányzó miatt. A Vasas elleni mérkőzésre az egyik legjobb játékosunk, Román Dorina sem tudott már teljes erőbedobással készülni egy vállsérülés miatt, ami megéreztünk. Muszáj egészen új dolgot csinálnunk, ahhoz képest, mint amit júliusban kezdtünk. Két fontos hiányzóink is van, így máshogyan kell felállnunk az eddigiekhez képest – mondta a vezetőedző.

További programok »

FEL